Eğitim çevrelerinin ve Türkiye’nin yakından tanıdığı Eğitimci-Yazar Sait Gürsoy, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda ağırlandı. Eğitimci Yazar Sait Gürsoy, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle ‘Başarıya Doğru’ konulu söyleşi yaparak onların sınav endişeleriyle ilgili sorularını yanıtladı.

Birçok ulusal gazetede yazan, televizyon ve radyoda program yapan Sait Gürsoy, GKV Özel Liseleri’nin 11. ve 12. sınıfları ile bir söyleşi yaptı. ‘Başarıya Doğru’ konulu söyleşide, üniversiteye hazırlanan GKV öğrencilerine rehber olabilecek bilgiler veren Gürsoy, aynı zamanda da izlenimlerini, deneyimlerini, anılarını öğrencilerle paylaştı.

Eğitimci-Yazar Gürsoy söyleşisinde, pek çok öğrencinin hedef belirleme konusunda sıkıntı yaşadığını, bunun çok normal olduğunu, hedef belirlerken öğrencinin kalbinin sesini dinlemesi gerektiğini ve şu an öğrencilerin tüm çabasının net sayısını artırmak olması gerektiğini söyledi.

KRİTERLER ÖNEMLİ

Çok etkili bir çalışma sonrasında öğrencinin YGS ve LYS’de zaten iyi puan alacağını, sonrasında ise üniversite seçerken, üniversitelerin akademik kadrosunu, burs politikasını, şehri, kampus imkanlarını, yabancı dile verilen önemi, akademik olanakları, bölüm değiştirme, çift ana dal, yan dal gibi, uluslararası bağlantıları, sosyal yaşamı gibi konuları araştırmalarını, çok iyi değerlendirmelerini ve bu kriterlere göre üniversite tercih etmeleri gerektiğini anlattı.

HABER MERKEZİ