HAKAN EVLEK-Hollanda-Merhaba Gaziantep 27 Okurları. Ben Hollanda'da yaşayan hemşehrinizim. Sizlere Gaziantepspor'un burada kamp yaptığı dönem içerisinde oynadığı maçları değerlendireceğim.
Önce Magdeburg takımıyla oynayan ve 3-0 kazanan takımımız, Hollandanin 2.nci lig takımlarından Top - Oss ile karşılaştı.
Top Oss Türkiyede Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ayarında bir takım.
Sahaya çıkan ilk onbir, Magdeburg maçındaki onbir ile aynıydı, ama bu sefer kalede Ömer degil Oğuz vardı ve orta sahada ise Marco yoktu.. İlk yarı kıran kırana geçerken Farukla başlattığımız atağı , Erdal'ın yaptığı orta ile De Nigris Köşeden kalleye yaklaştı ve golünü attı.. Bu Gol orada bulunan yaklaşık 30-40 gurbetcimizi sevindirdi. Ama o golden sonra Gaziantepsporumuz gol Yollarında çok etkisiz kaldı.
Gaziantepsporumuzun defansı iyi durumda ama sağ bekte oynayan Mehmet Coğum çok ağır kalıyor ve verimsiz.
Gaziantepspor kanatları Faruk ile Ekrem le kullanırken orta yapıp topu De Nigris ile buluşturmak istiyordu , ama maç sonunda şöyle 5 isabetli düzgün orta yapıldığını göremedim.Yabancılarda görüyoruz ki Deumi ile Mehmet Polat çok iyi ikili olmuş.. Deumi topu almak için çok savasan ve hızlı bir futbolcu.
Stoperde görev yapan Tomas Sedlak ise Özgür ile iyi uyum sağlamış ama ofansif olarak etkisiz.
Sağbekte oynayan Mehmet Çogum verimsiz kalıyor ve onun yüzünden Orta sahanın sağında oynayan Ekrem Dağ verimsiz kalıyor, çünkü yardım gelmiyor.
Orta Sahaya kesinlikle süper takviye lazım, çünkü bu takımda lider oyuncu yoktur. Ve Bizlerin gördüğü kadar ile Marco lider oyuncu olamaz, çünkü koşmuyor, dripling yapmıyor ( Mesut hoca saha içinde dribbling yapmasi için uyardı) ve kaleye şut atmıyor. Ama duran toplarda kesinlikle cok etkili.
2.nci yarı genclerle çıkan Gaziantepspor'un , Forvetinde ise Ali Bayraktar ve Kaba Diawara vardı.
ilk maçta olduğu gibi Ali Bayraktar çok koşuyor ama fırsatları değerlendiremiyor. Kaba Diawara ise belki de son 2 maçın en etkisiz oyuncusu. Kalleye şut attığını kimse görmedi.Gaziantepspor 2.nci yarıda maçı Top Oss'un kalesine yüklenmesine rağmen en iyi firsatları rakip takım yakaladı. Kaleci Oğuz ileri çok çıktı ve hatalar yaptı..
Maçı değerlendirirsen
Taraftarlar olarak goze batan seyler.:
- Bu takım çok iyi Press yapıyor
- Bu takım çok koşuyor.
- Bu takımda iyi bir uyum var..
Ama....
- Bu takımda lider yok
- Bu takımda iyi paşlaşma yok
- Bu takımda iyi kanat oyuncusu yok , bu durumda ortalar gelmiyor.
- Bu takımda iyi bir orta sahası yok...
Maça yaklaşık 40 gurbetçi geldi, ve ilk yarıda Gaziantepsporumuzu presslerini beğendiler, ikinci yarı ise gençlerle dolduğu icin pek zevk almadılar ve maçın bitmesini beklediler.
Taraftarlar Mesut Bakkal'a güveniyorlar ama takıma acilen transferler yapılması lazım yoksa gecen sene ile aynı durumda kalırız. Top oss maçında Mesut hoca futbolcularını ikaz etmedi ve sadece izledi. İlk macta ise oyuncuları sık sık ikaz etti.
Magdeburg ile Top Oss Mac değerlendirmesi.
Omer: ilk maçta futbolcularla iyi diyaloğa girmesi güzel , maçta hatasızdı 2.nci maçta görev almadı...
Oğuz: İlk maçta önemli kurtarışlar yaptı ama Top Oss maçında yaptığı hatalardan dolayı maglup olabilirdik, futbolcularla az konuşuyor ve kallesinden çok cıkıyor.
Mehmet Çoğum: İlk maç ta olduğu gibi yine kött bir performans sergiledi ve iyi görüntü vermiyor.
Mehmet Polat: Bekir'in yokluğunu hic aratmıyor, takımda kaptan gibi duruyor.. İlk maç normal.. Dünkü maçta ise cok hırslı ve calışkanlığını gösterdi..
Deumi: İlk maçta göze batan futbolculardandı.. Dünkü maçta yine aynı göze battı ve cok iyiydi.. Defansa umut verdi..
Faruk Bayar: İlk maçta çok koşan, çok hırslı ve iyi işler yaptı, dünkü maçta ise cok pas hatası yapmasına ragmen, rakip futbolcuları güzel çalımladı.
Ekrem Dağ: İlk maçta ki gibi yine verimsiz, isabetsiz ortalarla maçta uyuyan bir futbolcu gibi dolaştı.
Thomas Sedlak: Defansa yardım ediyor ama göze batmıyor, az koşuyor, arkadaşlarıyla az konuşuyor
Özgur: 2 maçta'da topları iyi çalıyor ama nasıl kullanacağını bilmiyor.
Marco: Az koşuyor, az estestik hareketler yapıyor, ama ilk maçta 1 gol ile 1 asist ile yine göze girmeyi başarmıştı. Dün 2.nci yarı oyuna girdi ve iyi görüntü vermedi.
Erdal Kılınçarslan: ilk maçta sahanın en iyisiydi, güzel estetik hareketleriyle, defansa hücuma çok yardım etti. Top Oss maçında ise ilk maçındaki performansı arattı.
De Nigris: İlk maçta penaltı yaptırdı ve galibiyete taşıdı, Top Oss maçında ise attığı güzel gol ile damgasını vurdu. Cok koşuyor ama topla az buluşuyor.
Diawara: 2 maçtada vasat oynadı, kalleye attığı hiç bir şut yok. Magdeburg maçında tek 1 pozisyona girdi oda kalleci ile kaşıi karşıya kaldı ama onuda kaçırdı.
Ali Bayraktar: Çok koşuyor ama verimsiz. Takım için hiç birşey yapmıyor. Mesut hoca kendisini çok ikaz etmesine ragmen hala aynı oynuyor.
Afanou ise Top Oss maçında kadro ya alınmadi, ve hep Yalnızdı. Acaba Mutsuzmu diye merak ettik. Zurita ise Hasan Çetin Kaya ile hep sohbet etmesi, dikkat çekiciydi.
2 mactan da futbolculara puan verirsek
Omer: **
Oguz: **
Mehmte Çoğum: *
Mehmet Polat : ***
Deumi: ***
Faruk Bayar: ***
Ekrem: *
Marco:**
Erdal: ***
Diawara: *
Ali Bayraktar:*
De Nigris:***