Olay, öğle saatlerinde İnönü Mahallesi'nde meydana geldi.İddiaya göre, Bilal A. kardeşleri Reşit ve Ahmet A. ile birlikte aralarında daha önceden husumet bulunan Muhammet Y.'nin evine geldi.

Muhammet Y.'nin dışarı çıkmasını isteyen Bilal A. ve kardeşleri olumsuz cevap alınca yanlarındaki av tüfekleriyle eve doğru ateş etmeye başladı. Muhammet Y. de evdeki av tüfeğiyle 3 kardeşe karşılık verdi. Taraflar arasındaki karşılıklı çatışmada Bilal, Ahmet ve Reşit A. kardeşler ile mahalle esnafından Mehmet Ali E. av tüfeğinden çıkan saçmalar ile yaralandı. Silah sesini duyanların haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Mehmet Ali E. olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı olarak kaçmaya çalışan Bilal, Ahmet ve Reşit A. kardeşler ise olay yerine yakın mesafede yakalanarak polis aracıyla Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların acil servislerde yapılan ilk müdahalelerinin ardından genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polislere tüfeğiyle teslim olan ev sahibi Muhammet Y. ve ismi öğrenilemeyen bir arkadaşı ise gözaltına alındı ve ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇATIŞMA KAMERALARA YANSIDI

Öte yandan iki grup arasında yaşanan çatışma ise çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Görüntülerde, eve ateş eden kardeşlerin yaralanmasına rağmen tüfekleri devamlı olarak mermiyle doldurduğu ve eve doğru ateş ettiği görülüyor.

Olay sonrası yapılan incelemelerde evin çevresinde yaklaşık 50 av tüfeği kartuşu bulan polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.