Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni (Güneydoğubirlik) 24 Milyon TL"ye Yücel Mobilyanın sahibi Ahmet Büyüknacar satın aldı. İhaleyi 24 Milyon TL'ye satın aldığını doğrulayan Ahmet Büyüknacar, "Bu iş bitti, hayırlı olsun" derken, bundan önceki ihaleyi 21.5 Milyon TL fiyat vererek Hanifi Şireci, Hüseyin Aykaç ve Ali Karahoca ile birlikte alan Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise, tapu devri yapılamayacağını iddia ederek, "Bizimle sözleşmeleri var" dedi.

GÜNEYDOĞUBİRLİK BÜYÜKNACAR'IN

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Sam Mahallesi 1-4 Pafta 3942 parselde bulunan 42.207,62 m2 ve Sam Mahallesi 1-4 pafta 3943 parselde bulunan 26.438,06 m2 alana sahip Güneydoğubirlik’in arsaları üç defa satışa çıktı. İlk ihalede alıcı çıkmayan Güneydoğubirlik’e, ikinci ihalede 11 Milyon 400 Bin TL fiyat verildi. Ancak fiyat muhammen bedelin altında kaldığı için, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın çabalarıyla iptal edildi. Üçüncü ihaleyi ise 21.5 Milyon TL fiyat veren Hanifi Şireci, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Hüseyin Aykaç ve Ali Karahoca (ortak girişim grubu) kazandı. Ancak tapu aşamasında ihale iptal edildi. 18 Milyon TL'nin üzerinde borcu olan Güneydoğubirlik'i 24 milyon teklif veren Yücel Mobilyanın sahibi Ahmet Büyüknacar aldı.

İHALEYİ TEK BAŞIMA ALDIM

İhaleyi 24 Milyon TL'ye aldığını doğrulayan Ahmet Büyüknacar, "Bu iş bitti, hayırlı olsun" dedi. İhaleyi ortak girişim grubuyla aldığı şeklindeki iddiaları yalanlayan Büyüknacar, "İhaleyi tek başıma, Yücel A.Ş. olarak aldım. Ortak söz konusu değil. Hiçbir sıkıntı, sorun yok" dedi.

SÖZLEŞMEMİZ VAR

Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise, "Bütün hukuki haklarımızı kullanacağız. Tapu devri yapılamaz. Çünkü birlik yönetiminin bizimle sözleşmesi var. Üstelik ihaleden sonra tekrar teklif almaları yasal değil. Teklif veren için de bu hiç etik değil. Ticarette birinin verdiğinin üzerine teklif vermek doğru değildir.Bugüne kadar yanlış bir işin içinde olmadık, olmayacağız ama, yanlışa da müsaade etmeyiz. Biz sağlamız, sonuca bakalım" dedi.