Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep il kültür ve turizm müdürlükleri ve Türk Hava Yolları desteğiyle gerçekleştirilen geziye katılan National Geographic Traveler'ın sanat yönetmeni Park Sun Young, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Kore'den 7 kişilik bir ekiple Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa yöresini tanıtmak amacıyla bir gezi düzenlediklerini söyledi.

Geziye katılan 7 kişilik ekibin bölgedeki güzellikleri, tarihi değerlerin fotoğrafını çekeceğini, Güney Kore'ye de bir yarışma düzenleyerek dereceye girenlere çeşitli ödüller vermeyi planladıklarını ifade eden Young, Gaziantep'te Zeugma Mozaik Müzesini gezdiklerini aktardı.

ETKİLENDİLER

Gezdikleri yerlerde gördüklerinden çok etkilendiğini dile getiren Young, bunun kendileri adına çok büyük bir şans olduğunu söyledi. Young, Zeugma Mozaik Müzesindeki eserlerin motiflerine ilişkin, "Günümüzdeki Türk kültürüyle bir benzerliği olduğunu ben kendimce görebiliyorum. Mozaiklerdeki motiflerle şu an pazarlarda ve çarşılarda gördüğümüz halılardaki motiflerin bir benzerliği olduğunu gezdiğim kadarıyla gördüm. Bu kalıntıların geçmişte Roma döneminden, Perslerden ve aynı zamanda Komagene uygarlığından izler taşıdığına dair bilgiler aldık, bunları da yerinde görme fırsatı bulduk. O konuda da çok mutluyuz." dedi. Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk de geçen sene Güney Kore'den bir grup tur operatörünü ağırladıklarını, onların bu yıl Gaziantep'e gruplar getirmeyi amaçladığını anlattı. AA