Yapılan görüşmelerde, 2018 yılı faaliyet planlaması hazırlandı, Güney Kore-Türkiye ve Seongnam-Gaziantep ilişkilerinin daha da geliştirilmesi kararlaştırıldı.

BAŞKANVEKİLİ TOPRAK GAZİANTEP’İ ANLATTI

Seongnam Belediye Başkanı Lee Jae Myung ile istişare toplantısı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Gaziantep’i anlattı. Korelilerin ev sahipliğinde son derece sıcak bir atmosferde geçen görüşmede Toprak, önce Gaziantep'i, Suriyelilerin mevcut durumunu, Kore Türkiye ilişkilerini, iki ülke arasında geçmişe dayanan dostluğu ve Gaziantep'in uluslararası arenadaki başarılı faaliyetlerini anlattı.

MYUNG: ÇOK BEĞENDİM

Başkan Myung ise, Gaziantep heyetini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu, 2011 yılında geldiği Gaziantep'i çok beğendiğini, Gaziantep'i tekrar görmek arzusunda olduğunu ifade etti. Gaziantep'i çok önemsediğini belirten Seongnam Belediye Başkanı, “Gaziantep, UNESCO unvanlı bir şehir, Asya Belediye Başkanları Forumu Dönem Başkanlığı yapan bir kentle biz de daha fazla işbirliği kurmak istiyoruz” dedi.

CHUL: BÖYLESİ TARİHİ ZENGİN BİR ŞEHİRDE HİÇ BULUNMADIM

Seongnam Belediye Başkanvekili Jae Chul, "Gaziantep bizim için çok önemli, daha önce Türkiye'de bulundum fakat böylesine geçmişi olan, tarihi Mezopotamya'ya dayanan bir şehirde hiç bulunmadım" dedi. Özellikle Gaziantep Kale'sini görmek istediğini söyleyen Chul, 2018 yılı takvimine öncelikle Gaziantep'i aldıklarını aktardı. BÜLTEN