Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinden oluşturulan bir heyet “Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik” adlı URGE Projesi kapsamında Güney Amerika’ya çıkarma yapacak, Şili ve Brezilya’da çeşitli temaslarda bulunacak olan halıcılar 422 milyonluk nüfusa sahip olan Güney Amerika’da Pazar araştırmaları yaparak ihracatın attırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürecek.

VERİMLİ BİR ZİYARET OLACAK

Kaplan, mevcut ihracatı artırmak ve yeni pazarlara açılmak amacıyla gerçekleştirecekleri bu iş ziyaretinin verimli geçeceğini umduklarını söyledi. Proje kapsamında Güney Amerika ülkelerinden Brezilya ve Şili’ye yönelik gerçekleştirilecek olan faaliyette, ülke pazarlarını inceleyeceklerini ifade eden Kaplan, “Güney Amerikalı halı ithalatçıları, yerel kamu kurum ve kuruluşları yetkilileriyle bir araya gelerek hâlihazırdaki halı ticaretimizin geliştirilmesi için temaslarda bulunacağız. Ek olarak, pazar dinamikleri, mal tedariki, renk ve tasarım konusunda yerinde gözlemlerde bulunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

İYİ YOLDAYIZ

Kaplan, Güney Amerika ülkelerinden Brezilya ve Şili’nin hedef pazarları olmasının yanı sıra, bu ülkelere yapılan halı ihracatının büyük bir kısmının Gaziantepli halı firmalarınca gerçekleştirildiğini ifade etti. URGE Projesi’nde yer alan halı firmalarının bir kısmının hali hazırda Brezilya ve Şili’ye ihracat yaptığını anlatan Kaplan, 10 Aralık ila 17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirecekleri iş gezisinin meyvesini gelecek aylarda alacaklarına inandıklarını kaydetti. BÜLTEN