Bu sezon geride kalan haftalarda mağlup oldukları takımların bütçelerinin kendilerinden çok yüksek olduğunu kaydeden tecrübeli file bekçisi, takımda bir krizin olduğunu düşünmediğini belirtti. Taraftarların Türk futbolculara sahip çıktıklarını aktaran Güvenç, Gaziantep F.K’nın başarısı için elinden geleni yapacağını söyledi.

KRİZ GÖREMİYORUM

Geçen hafta deplasmanda oynadıkları Trabzonspor karşısında en az 1 puanla dönmek istediklerini ama bunu gerçekleştiremediklerini kaydeden Gaziantep F.K kaptanı Günay Güvenç, “Trabzon’da ilk yenilen takım da biz değiliz. 4 – 1 olunca kötü bir sonuç gibi gözükmeye başladı ama 2 – 0 olduktan sonra farkı düşürdük, topa sahip olan takım bizdik, bir kaç şansımız oldu onları değerlendiremediğimiz için taraftar baskısıyla Trabzonspor üçüncü ve dördüncü golü buldu. Yenildik ama sezon başından bu yana mağlup olduğumuz takımlara baktığımız zaman Fenerbahçe, Başakşehir ve Trabzonspor bunlara karşı yenilebilirsiniz. Bütçesi bize karşı oldukça yüksek olan takımlar bu nedenle şu an takımda bir kriz göremiyorum çünkü yenildiğimiz takımlar bu ligin en iyi ekipleri” dedi.

KAZANMAK İSTİYORUZ

Artık Alanyaspor maçına odaklandıklarını belirten tecrübeli file bekçisi, “Bu aralar sakatlıkları olan arkadaşlarımız var tedavileri devam ediyor. Alanyaspor lider sezon başı zaten kendi açımdan baktığımda çok güçlü bir takım olduğun söylemiştim. 3 – 4 sezondur birlikte oynayan takıma karşı oynayacağız. Liderler, iyi bir hava oluşturdular, güçlü bir takım ama biz evimizde ki maçlarda Başakşehir’de dahil iyi oynadık ve iyi savaştık. Her şey savaşmayla başarılı olunuyor. Kötü gün olabiliyor, futbolcu hata yapabiliyor, kaleci hatalı gol yiyebilir ama futbolda savaşmak için hiç bir şey engel olmuyor. Biz iyi hazırlanıyoruz ve Alanyaspor maçını taraftarlarımızın önünde kazanmak istiyoruz” dedi.

EGOLARI BİR KENARA BIRAKMAK LAZIM

Taraftarların özellikle Türk futbolcularına sahip çıktıklarını söyleyen Günay Güvenç, “Bu çok sevindiğim bir konu. Genel de Türkiye’de kulüplerin yabancı sevdası daha büyük ama taraftarlarda Türk oyunculara daha çok sahip çıkıyor. Tabi yabancılara da sahip çıkıyorlar. Taraftarlarımız bana sevgi gösteriyorlar, bende geçen sezondan bu yana ve bu sene 6 – 7 maçlık göstermiş olduğum performansımla onlara katkı sunmak istiyorum. Kaleci tek biz pozisyondur, örneğin sol beki sağ bek oynata bilirsiniz ama kaleciyi alıp bir yere koyamıyorsunuz. Hocamız kaleci konusunda karar veriyor biz ona saygı gösteriyoruz. Kalede kim durursa elinden geleni yapıp takıma yardım etmek istiyor. Tabi ki benim önceliğim benim oynamam ama burada önemli olan takımın menfaati daha önemli. Egoları bir kenara bırakmak lazım, hoca nasıl karar verirse ona saygı göstermek lazım. Ben oynamadığım ve oynadığım süreçlerde saygı gösterdim. Ben geldiğimden beri iki maçtır yedekteyim, her şey bir tecrübe ikimizin de iyi seviyede kaleciler olduğumuza inanıyorum. İyi çalışıyoruz, birbirimizle iyi anlaşıyoruz. Hocamız nasıl görüyorsa biz Gaziantep F.K’nın başarısı için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.