Nurdağı’nda 100’den fazla insanın öldüğü, sadece 4 kişinin sağ çıktığı Nilüfer apartmanına az hasarlı raporu verildi. Depremden bu yana bu yanlışlık düzeltilemedi. Acılarını bile yaşayamayan depremzedeler, az hasar nedeniyle kira yardımının yanı sıra hiçbir yardımdan faydalanamıyor. Apartmandan sağ çıkanlardan Ali Yiğit, tüm problemin numaranın yanlış yazılmasından kaynaklandığını belirterek, “Yetkililer bile şaşırıyor. Ne ikamet değişebiliyor ne de hasar tespiti. Sesimizi duyun” dedi.
 
Sosyal medyadan günlerdir mağduriyetlerini dile getiren ve yetkililerden bu soruna çözüm bekleyen Ali Yiğit, şunları söyledi:
 
AİLEMİN ENKAZ BİNASI AZ HASARLI
 
Nurdağı’nda Aslanlı Mahallesi No:110 Nilüfer apartmanında ikamet ediyorduk, maalesef depremde meşhur olan Nilüfer Apartmanı. Çevre ve Şehircilik sisteminde evimiz az hasarlı görünüyordu fakat sadece 4 kişi sağ çıktı binada ve 100’den fazla ölü vardı ama bina az hasarlı. Geçen sene bu zaman enkazdan çıkardığım bizzat adını anmadığım torbalara koyduğum ailemi ve daha sonra topraklarına kavuşturduğum ailemin enkaz binası az hasarlı? Şaka olsun cidden.
 
TAŞINMA PARASI VERİLDİ, KİRA YARDIMI VERİLMİYOR
 
AFAD merkezine gittik ve No:110 değilmiş 152/1 imiş numarataj. Ama kira yardımına başvurduğumuzda maalesef eviniz az hasarlı görünüyor o yüzden kira yardımı veremeyiz diyorlar. Ölüm belgeleri ve binanın görüntüleri elimizde mevcut. İkameti değiştiriyoruz bu sefer numarataj değişmiyor. Zamanında taşınma parası yatıran sistem şimdi de kira yardımı yapamayız diyorlar. Ve daha nice hatalar var.
 
ACIMIZI BİLE YAŞATMADINIZ
 
Canlarımın gittiğine mi üzüleyim kalan insanların bu saçmalıkla uğraştığına mı yanayım? Ailem vefat etti, bir ben kaldım bakın artık duyun sesimizi lütfen. Daha acımızı bile yaşatmadınız. Yetkililerin bile şaşırdığı bir durum bu. İkamet ettiğimiz evimiz az hasarlı görünüyor. Ne ikamet değişebiliyor ne de hasar tespiti. Ne bir yardım alabiliyoruz ne de talep edebiliyoruz. Mağdurlar olarak ben sesleniyorum. Eğer çözülmezse Nurdağı meydanda toplanıp hakkımızı arayacağız. Gerekirse TBMM’ye yürüyeceğiz. 12 ay oldu.
 
TOKİ’DE İSMİMİZ ÇIKMADI
 
Nurdağı için TOKİ kura çekilişi yapıldı ve maalesef ismimiz çıkmadı. Acaba hala az hasarlı diye mi çıkmadı bilemiyorum. AFAD sizin hak sahipliğiniz var, sadece kira yardımı yapılamıyor dedi. Binadan diğer sağ çıkan kişiye ev verilmiş kurada. Şimdi Nurdağı’nda o kadar karışıklık var ama hiçbir Belediye Başkan adayı bu konuda bir işlem yapmıyor. Nurdağı’nı en kısa sürede nasıl ayağa kaldırabiliriz, deprem kapımızda nasıl dirençli hale getirebiliriz memleketi diyen yok ve benim sesimi duyan da yok. Nurdağı göründüğü gibi değil”

MERİÇ:  KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Gidenlere dönüşte kapımız kapalı Gidenlere dönüşte kapımız kapalı

CHP Milletvekili Melih Meriç konunun takipçisi olacağını belirterek, “Depremzede kardeşlerimiz benzer sorunlar bizlere ulaştırışıyor. 1 daireye 4 talihli çıkması gibi ve evlerin hasar durumlarına ilişkin ciddi şikayetler var. Tüm sorunların takipçisi olup,mücadelemizi vatandaşlarımız için devam ettireceğiz.Yakınlarını kaybeden depremzedelerimize yeni acılar ve sıkıntılar yaşatmayacağı” ” Meral KINACILAR ERBEKTE