Gezi olayları sırasında başına gaz kapsülü isabet eden ve yoğun bakımdaki 269. gününde hayatını kaybeden Berkin Elvan için Gaziantep’te temsili uğurlama töreni yapıldı. Alanı dolduran çok sayıda kadın ve genç gözyaşlarına hakim olamazken, karanfillerle süslü tabutun başında uzun süre bekledi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Berkin Elvan için, Düztepe Mahallesi'nde bulunan Alevi Kültür Dernekleri Cem Evi'nde gıyabi cenaze töreni düzenlendi. Törene aralarında çeşitli siyasi parti ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 1000 kişi katıldı. Ellerinde hükümet aleyhine dövizler taşıyan gruptaki bazı kadınların tören sırasında gözyaşı döktüğü görüldü. Törene katılanlar daha sonra üzerinde 'Rahat uyu Berkin gittiğin yerde polis yok' yazılı temsili omuzlarına ve ardından cenaze aracına koyarak yürüyüşe geçti.

CEMEVİ'NİN ÖNÜNE YÜRÜDÜLER

Başbakan Erdoğan ve hükümet aleyhine slogan atan grupta bulunan bazı kişiler, önünden geçtikleri güzergah üzerindeki Düztepe Polis Merkezi ve önünde bulunan zırhlı araçlara saldırmak istedi. Polis merkezini işaret ederek 'Burası katil yuvası' diye bağırarak zırhlı araçlara tekme atan bazı kişiler, grupta bulunanlar tarafından engellendi. Polisin önlem aldığı ancak müdahale etmediği kısa süreli gerginlik ardından yürüyüşe devam eden grup yeniden Cem Evi önüne gelerek protestoyu sonlandırdı.

TEPKİLER DİLE GETİRİLDİ

Alanı dolduran çok sayıda kadın ve genç gözyaşlarına hakim olamazken, karanfillerle süslü tabutun başında uzun süre bekledi. Burada yapılan konuşmaların ardından temsili uğurlama töreni yapıldı. Yapılan törenin ardından tabut cenaze aracına konuldu. Törene katılan kalabalık grup, daha sonra cenaze aracının arkasında yürüdü. Kalabalık grup, yürüyüş boyunca sloganlar atarak 15 yaşındaki Berkin'in ölümüyle ilgili tepkilerini dile getirmeye çalıştı. DHA - İHA