Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) tarafından geleneksel Allahuekber Dağı Kış Tırmanışının 15’ncisiniSarıkamış Ruhu’nun ülke genelinde canlılığını sürdürmesi ve maneviyatını yaşatma adına gerçekleştirdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca önderliğinde tırmanışa başlayan dağcılar, zirvede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Meçhul Asker Anıtı önünde ikinci bir tören düzenledi.

Dağcılık Topluluğu lideri Ömer Özlü, Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde düzenlenen harekât sırasında ağır kış koşullarına yenik düşerek şehit düşen 60 bin Türk askerini anmak amacıyla 60 dağcı ile Allahuekber Dağları’na zirve tırmanışı yaptıklarını söyledi.

GÜDAT sporcularından Ömer Özden Keskin ve Murat Özbak ile Allahuekber Dağları’na, Murat Canlı ile de Hasan Dağı zirvesine çıkarak, kış tırmanışlarına da başlamış olduklarını ifade eden Özlü, bu hafta sonu için Kayseri Erciyes zirve tırmanışını planladıklarını ve ‘Parlayan Yıldız’ Gaziantep Üniversitesi’ni zirvelere taşımaya devam edeceklerini belirtti.

HABER MERKEZİ BÜLTEN