23. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı GAPSHOES açılışı için gün sayılıyor. 20 Temmuz'da Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde saat 14.00’de açılış töreni gerçekleştirilecek fuarda, Gaziantepli firmalar ile birlikte Adana, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Osmaniye, Samsun, Sinop ve Şanlıurfa illerinden gelen erkek, kadın, çocuk, spor, iş emniyet, askeri ayakkabı üreticilerinin yanı sıra saraciye, ayakkabı yan sanayi, deri ve ayakkabı makine üreticileri stant kuracak.

BİR ÇOK ÜLKEDEN ZİYARET

Temsil edilen firma sayısının 130, marka sayısının 300 olduğu fuara, yurt içinden profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri gibi birçok ülkeden ziyaretlerin gelmesi bekleniyor.

EKMEK KAPISI

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı açıklamada, ayakkabıcılığın ülkemizde önemli bir sektör olduğunu ifade ederek, bugün 500 milyon çifti bulan üretim kapasitesiyle ekonomiye büyük bir fayda, binlerce kişiye ekmek kapısı sağladığını belirtti. Sektörün katma değeri yüksek ürünler üreterek kapasite kullanım oranını artırması ve dünya pazarlarından daha fazla pay alması gerektiğine işaret eden Konukoğlu, firmaların kendilerini ve ürettikleri ürünleri tanıtması için fuarları katılması gerektiğinin altını çizdi. BÜLTEN