Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), belediye başkanlıklarına aday olan bakanların istifa etmesine gerek olmadığı yönünde aldığı karara CHP'nin yaptığı itiraza ilişkin, "İşimizi en iyi şekilde yapmakla ve son dakikaya kadar görevimizin hakkını vermekle sorumluyuz" dedi.

TELAŞI ANLAMIYORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecini beklemeden bir revizyona gireceği yönündeki paylaşımların önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: "Tabii muhalefete, plan ve bütçede bu acelelerini de anlamadığımızı söyledim. Yarış başlamadı ve adaylar belli değil. Gaziantep'te de CHP'nin adayı belli değil. Bu telaşı da anlamakta zorlanıyorum. Hiçbir zaman bunun üzerinden ve bir güç üzerinden işi götürmeyiz. İş, görev ve proje odaklı, kardeşlik hukuku üzerinden görevimizi yaparız. Bu bakımdan herkes rahat olsun. Günü ve zamanı geldiğinde bu görevi şerefimizle aldık, şerefimizle bırakmayı da Allah bize nasip etsin."

BİTLİS'TE KONUŞTU

Ankara'dan uçakla Muş'a gelen ve buradan karayolu ile Bitlis'e geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, ilk olarak Vali Veysel Yurdakul'u makamında ziyaret etti. Gazetecilere, YSK'nın belediye başkanlıklarına aday olan bakanların istifa etmesine gerek olmadığı yönünde aldığı karara CHP'nin yaptığı itirazı değerlendiren Bakan Şahin, şunları kaydetti: "Bu konuda birçok açıklama yaptım. Biz makamlardan destek alan bir anlayışla yolumuza devam etmediğimiz için ve sonuçta yanımızda ne yazarsa yazsın görevimizi iş ve görev odaklı götürdüğümüz için ona ihtiyacımız yok. Önümüzde bir bütçe var. Sonuçta bu bütçenin geçmesi gerekiyor. Önümüzdeki hafta bütçemizi geçireceğiz. Hukuk devletinde bunlar önemli. İşimizi en iyi şekilde yapmakla ve son dakikaya kadar görevimizin hakkını vermekle sorumluyuz. Bu yüzden bugün Bitlis'teyiz. Bu anlayışla hareket ediyoruz. İşimiz yarım kalmasın diye çalışmalarımızı yürütüyoruz."

ÜZERİMİZDE EMANET VAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, garip, guraba, fukara, yetim, yoksul, yaşlı, yolda kalmış ve hastaların bakanlığı olduğuna işaret eden Şahin, bu nedenle üzerlerinde büyük bir emanet ve sorumluluk bulunduğunu dile getirdi. Şahin, 2,5 yıl önce göreve geldiklerinde yeni bir yapıyla işe koyulduklarını bildirerek, o dönem devlet bakanlıklarının kapatılarak büyük bir icracı bakanlığa dönüştürüldüğünü kaydetti.

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

Takım çalışması yaparak büyük bir yapısal dönüşümün altyapısını oluşturduklarına değinen Bakan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "O büyüdükçe sorumlulukta büyüdü. Üzerimizdeki sorumluluk ve emanet arttı. Takım çalışması yaptık. 5 genel müdürümüz ve 32 daire başkanlığımız var. 5 genel müdürlüğümüzün içinde özellikle çocuklarla ilgili kısım bizim için çok önemliydi. Yapısal dönüşümle çocuklarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve onları vatana, millete faydalı olarak yetiştirmek için koğuş sisteminden çıkıp, sevgi ve çocuk evleri ve korumalı koruyucu aile sistemine geçtik. Burada en büyük gücümüz ve paydaşımız valilerimiz ve eşleri oldu. Burada liderlik ve baş çok önemli. Neye önem verirseniz o ilerler. Neye kıymet verirseniz onun toplumda kıymeti artar."

YENİ BİR DÖNÜŞÜM

Şahin, sosyal hizmet anlamında yeni bir dönüşüm yaptıklarını, insan odaklı büyümeye ve sosyal hizmette herkesin yaşam kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını belirterek, bölgesi, dili, dini, mezhebi ve cinsiyeti ne olursa olsun Eşrefi Mahlukatolarak doğan insanın, her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi.

YETİMİN YANINDAYIZ

Özellikle yetimin yanında olmanın ve ona sıcak yuva kurmanın en büyük görevleri arasında yer aldığını anlatan Şahin, şöyle dedi: "Bu değişim ve dönüşümde Gönül Elçileri Projesini yaptık. Çocuk evleriyle beraber koruyucu aile sistemiyle Başbakan'ımızın eşinin himayesinde bu bölgede ve şehirde önemli çalışma yaptık. Kadının statüsü çok çok önemli. İnancımızda kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısıdır. İkisini de mutlu ve huzurlu bir şekilde, mutlu bir aile ortamında, haklarını ve hukukunu koruyarak yaşatmak en büyük görevimiz. Bu nedenle kız çocuklarının eğitim, sağlık ve okuma imkanı için yapılan çalışmalara birebir bakanlık olarak müdahale ettik. Mücadele ettik ve önemli çalışmaları hayatta geçirdik."

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

AK Parti iktidarından önce engellilerin hukuku ve mevzuatı olmayan, yok sayılan ve evden çıkmayan grup olduğunu anımsatan Şahin, kendilerinin engellilere hak temelli yaklaştığını ifade etti. Şahin, bütün ayrımcılıkları gidererek yollarına devam ettiklerinin altını çizerek, şunları ifade etti: "Onların erişilebilirliği konusunda valilerimize ve belediye başkanlarımıza çok iş düşüyor. Şehirlerde kaldırım, altyapı, üst yapı, asansör ve kamu sisteminin engellilere göre yapılması gerekiyor. Onların ulaşılabilirliğini kolaylaştıracak ve yapmak istediği her şeyde ulaşılabilirliğini artırmak gerekiyor. Bu bakımdan çok önemli bir çalışma sürecindeyiz. Aile değerleri, evlilik öncesi eğitim, evlilik boyunca rehberlik ve boşanma sayısının daha da azaltılabilmesi için bakanlık olarak belediye ve valilikler üzerinden yerelde bunun karşılığını başarmamız lazım. Ankara'da masada oturup müsteşar ve genel müdürün kağıt üzerinde yaptığı çalışmaların hiçbir önemi yok."