Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen ilk şehir Cerablus'ta gönüllü 10 doktor bir araya gelerek, sağlık ocağını hastaneye dönüştürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı düzenlenen harekat sayesinde hayatın normale dönmeye başladığı Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinde, halk kendi ayakları üstünde durmaya çalışıyor. Özgür Suriye Ordusunun kontrolüne geçen kentte vatandaşlar, gün geçtikçe hayatın olanaklarından daha fazla faydalanıyor.

10 DOKTOR BİRARADA

Kent merkezinde Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce kurulan acil sağlık çadırının yanı sıra Cerabluslu 10 doktor bir araya gelerek, eski bir sağlık ocağını hastaneye dönüştürdü. İlk olarak binayı vatandaşların yardımıyla kullanılabilir hale getiren doktorlar, daha sonra terör örgütü DAEŞ mensuplarının kentten kaçarken götürdükleri tıbbi malzemeyi temin ederek hasta kabulüne başladı. Özellikle kadın hastalıkları ve çocuk polikliniklerinde yoğunluğun yaşandığı hastaneye başvuranların kaydı da tutuluyor. AA