Milletvekili seçimlerini aratmayan 4 adayın olduğu genel kuruldan başkan seçilerek çıkan Göğüş, Şoförler Federasyonu ve Ulaştırma Bakanlığı'na esnafın sıkıntılarını aktaracağını belirterek, "Esnafımız para kazanamıyor. Sebebi de nakliye fiyatlarının düşük mazot fiyatının yüksek olması. Mazot fiyatları yükselsin ama karşılığında nakliye fiyatları da yükselsin. Şoförler Federasyonuna ve Ulaştırma Bakanlığı'na bu sıkıntıları yazacağız" dedi.

Göğüş esnafların odaya küsmüş olduğunun altını çizdi. "Bizim önceliğimiz esnafımızı odaya getirmek" diyen Göğüş, "Buranın bir esnaf odası olduğunu herkese göstereceğiz. Esnaflarımız malesef odaya küstürülmüş durumda. Biz ilk işolarak oda ile esnafı barıştıracağız" diye konuştu.

YÖNETİM OLARAK AİDATLARIN HAKKINI VERECEĞİZ

Genel Kurul seçimlerinde esnafların da serzenişte bulunduğunu hatırlatan ve be serzenişlerin odaya olan küskünlükten kaynaklandığını belirten Göğüş, şöyle konuştu; "Aidat konusu bizimle alakalı birşey değil. Bütün esnaf odalarında olan birşey. Çünkü odaların gelirlerinin çoğu aidat üzerinden yürür. Bizim odamızın da tek geliri aidat. Başka herhangi bir gelirimiz yok. Genel kurulda esnafımız bunları dile getirdi. Çünkü hizmet almadığı yere aidat vermek istemiyor. Biz yeni yönetim olarak aidatın hakkını vereceğiz. Çünkü biz esnaf için direksiyona geçtik. Oda tabeladan ibaretti. Tabela odası olmaktan kurtaracağız. O zaman esnafımız sitem etmeyecek."

NAKLİYE FİYATLARINA 'ARTIŞ' TALEBİ

Mazot fiyatlarındaki yükseliş ve nakliye fiyatlarındaki durağanlık sebebiyle esnafın para kazanamadığına da vurgu yapan Oda Başkanı, "Bizim esnafımız şu an para kazanamıyor. Sebebi de nakliye fiyatlarının düşük mazot fiyatının yüksek olması. Toplam elde ettiği cironun yaklaşık yüzde 80-90'ını mazot götürüyor. Bu da esnafı mağdur ediyor ve para kazanamıyor. Mazot fiyatları yükselsin ama karşılığında nakliye fiyatları da yükselsin. Amacımız o" ifadelerine yer verdi.

SIKINTILAR BAKANLIĞA VE FEDERASYONA ULAŞTIRILACAK

Esnafın sıkıntısını Şoförler Federasyonu'na ve Ulaştırma Bakanlığı'na aktaracaklarını kaydeden Göğüş şöyle devam etti; "Bizim bir üst kurulumuz Şoförler Federasyonu. Federasyona ve Ulaştırma Bakanlığı'na bu sıkıntıları yazacağız. Esnafımızın gerçekten mağdur olduğunu söyleyeceğiz. Mazot elbette ülkeye gelir ancak karşılığında nakliye fiyatları da düzenlensin. Nakliye fiyatlarındaki dengesizlik, kilometre ve tarife fiyatı uygulandığında çözülecek. Daha önce uygulanacaktı ama uygulanmadı. Uygulanmayan tek esnaf da bizim esnafımız zaten. Çünkü hergün şirketler çoğaldı. Gaziantep'te Türkiye'ye yetecek kadar iş potansiyelimiz var. Ama doğudan gelen, batıdan gelen kamyonlar uluslararası çalışan şirkelerin araçları. Gaziantep'teki nakliye fiyatlarımızı düşürüyor. Nakliye fiyatları düştüğü için de belli bir oran uygulanmıyor. Bazı yerlerde kooperatifler kurulmuş. Kooperatif fiyatlarını uyguluyor. Ama bizim öyle bir kooperatifimiz olmadığı için ve belli bir fiyat olmadığı için öyle bir sıkıntı var." NARİN DEMİRCİ