Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği'nde bir hafta devam eden etkinliklerde Türkiye, Romanya, İtalya ve Letonya'dan katılan gençlerle 'Kültürler arası kaynaşma' sağlandı. Proje hakkında bilgi veren eğitmen Fatih Kaya, Buradaki amacımız proje kapsamında ülkemize davet ettiğimiz gençleri Türkiye hakkında en iyi şekilde bilgilendirmek. Bunun yanı sıra kültürler arası kaynaşma başlığı altında, insan hakları ve Avrupa, ırkçılık ve ön yargılar, Avrupa vatandaşlığı gibi konularda karşılıklı olarak bilgi alış verişinde bulunduk. Bunları özellikle aktif ve etkin materyallerle yaptık dedi.

PROJE ÇOK FAYDALI

Proje kapsamında Türkiye'ye gelen Letonyalı Kristaps Viss, projenin çok faydalı olduğunu ifade ederek, bu kapsamda katılımcı gençlerle yeni bir ortam kurduğunu ve farklı arkadaşlık gruplarına katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.
İtalyan Pela Pezzou ise karşılıklı bilgi alış verişi sayesinde katılımcı ülkelerin yapılarını ve kültürlerini tanıdıklarını ifade etti.
Romanya'dan gelen Charlotte Candea da Türk insanlarını tanımaktan büyük bir mutluluk duyduğunu anlatarak, Gaziantep'te gezip gördüğü ortamların mükemmel olduğunu ve bölge insanının misafirperver olduğunu söyledi.