Kayak Merkezi'ne davet

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılı Nisan ayında ihale edilen ve Erikçe Ormanı içerisinde yapılan ‘Erikçe Kayak Merkezi’ kayakçıları bekliyor.

Erikçe Kayak ve Eğlence Merkezi yılın 12 ayı 365 gün her yaştan insanımıza hizmet verecek. Erikçe Kayak, hem bölgenin sosyal ihtiyacını karşılamak, hem doğal ortamda sportiv imkanlardan faydalanabilmek, hemde alt yapı hocaların desteği ile büyük sportif başarılara imza atacak genç sporcular keşfetmek üzere kurulmuş bir merkez.

ÖZKEÇECİ: BEĞENİLDİ

Açılış sonrası tesiste basın toplantısı düzenleyen AJ Kayak ve Eğlence Hizmetleri Ltd Şti. Genel Müdürü Bülent Özkeçeci, tesisin aynı zamanda kendisi tarafından yapımının üstlenildiğini de söyledi. Özkeçeci, Kayak merkezinde 10 bin metrekare alan üzerinde 165 ve 200 metre uzunluğunda 2 adet pistin yanı sıra, ayrıca 35 metrelik eğitim ve tubing (botla kayak) pistinin de bulunduğunu da belirtti.

Özkeçeci, Fransız-Belçika ortaklı son teknolojik sistemlerle kurulan tesisin yerli yabancı spor camiasının son derece beğeni ile karşıladığını belirterek, “Böyle bir tesisi önce Gaziantep'e sonra bölgemize daha sonra ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

KAYAK SPORU GAZİANTEP'TE

Özkeçeci, Erikçe Kayak Merkezi’nde kullanılan Belçika-Fransa ortaklı bir üretim olan Astro Turf markalı suni çimin Türkiye ve Ortadoğu Distribütörü olduklarını kaydederek, “Bölgenin sosyal etkinlikleri göz önüne alındığında insanlar dar ve kapalı alanlarda sosyal faaliyet göstermeye çalışıyordu. Doğa ile iç içe spor ve eğlencenin bir arada olduğu Erikçe Kayak Merkezi, kayak sporuna gönül veren ancak gerek maliyet, gerekse ulaşım yönünden sıkıntı çeken kitlelere alternatif olacaktır” diye konuştu.

YILIN 12 AY KAYAK

Erikçe Kayak Merkezi’nde yılın 12 ayı kayak yapılabileceğini aktaran Özkeçeci, ‘Dağları ayağınıza getiriyoruz’ sloganını kullandıklarını belirterek şunları söyledi: “Kayak merkezimizden profesyonel ve amatör kayakçılar faydalanabilecektir. Kayakçılar pistin başlangıç noktasına yürüyen bantla gidecekler. Tesisimiz tüm hava şartlarında kullanılmaya uygundur. Eksi 30 ve artı 45 santigrat derecede hizmet verebileceğiz. Bunun dışında tesisimizde yapılacak olan kayak, dağda yapılan kayaktan daha güvenlidir. Erikçe Kayak Merkezi, Avrupa’nın en modern tesisleri baz alınarak hazırlandı. Yılda bir milyon kişinin faydalanacağı şekilde dizayn edilen tesisimizdeki pistlerde aynı anda 200 kişi kayak yapabilecektir.”

KAYAKÇILAR YETİŞEÇEK

Suni çim üzerinde kayak yapmanın başta Hollanda da olmak üzere Kanada, Belçika, Brezilya ve Japonya gibi ülkelerde çok popüler olduğunu açıklayan Özkeçeci, “Sadece Hollanda da 50 işletmede kullanılan ürünümüzün minimum 25 yıllık ömrü vardır. Ayrıca Astro Turf, kayak takımlarına kesinlikle zarar vermez. Kullanım maliyetleri olarak oldukça ekonomiktir. Kayak yapanın düşmesi halinde insana zarar vermez” dedi. Türkiye’nin özellikle son zamanlarda dünya çapında tanınan sporcular yetiştirdiğini kaydeden Özkeçeci, bu tür tesislerin yaygınlaşması ile beraber hem hobi olarak hem de profesyonel olarak ülkemizden de birçok kayakçı yetişeceği iddiasında bulundu. MUHARREM TÜRKOĞLU