Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu’nun Mart ayı olağan toplantısı Gaziantep Üniversitesi Teknopark Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kurul Başkanı Cengiz Konukoğlu, “GAÜN ile birlikte girişimcilik çalışmaları yapan herkesi destekleyeceğiz” dedi.
GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli ile Mühendislik Fakültesi Dekanı ve TARGET - TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Bayram, TARGET - TTO Yürütücü Yardımcısı ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Vural Özdemir, TARGET Genel Müdürü Ekrem Tekin’in de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile Teknopark çatısı altında buluşmalarının son derece önemli olduğunu vurguladı.
Genç girişimcileri, girişimlerini daha hızlı ve güçlü bir şekilde büyütmeleri için Teknopark’a beklediklerini, onları Teknopark’ta görmek istediklerimi kaydeden Prof. Dr. Dereli, “GAÜN’ün sanayi ile olan güçlü işbirliği zincirine bugün yeni bir halka daha eklemenin heyecanını yaşıyoruz. Üniversite olarak Genç Girişimciler Kurulu ile birlikte özellikle ‘iş melekleri’ konusunda nitelikli işbirliği yapacağız. Gaziantep Teknopark şimdi genç girişimciler için kuluçka ofisleri tahsis ediyor. Kuluçka sürecini hızlandırma hedefi ile kurulan TARGET Teknoloji Transfer Ofisimizin kapısı, AR-GE yapmak isteyen bütün girişimcilere sonuna kadar açık olacaktır” dedi.
TARGET TTO Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Bayram ise konuşmasında TARGET’in üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir arayüz görevini göreceğini belirterek “Akademisyen ve öğrencilerimizin çalışmalarının ticarileşmesi ve girişim fikirleri için TARGET her türlü desteği verecek” diye konuştu.
Daha sonra Teknopark Uzmanı Onur Akar, Gaziantep Teknopark bünyesinde verilen hizmetlere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. TARGET TTO Genel Müdürü Ekrem Tekin ise firmalara farkındalık eğitimi, destek programları, AR-GE projeleri, patent ve şirketleşme gibi konularda rehberlik yaptıklarını dile getirdi.
GİRİŞİM HAVUZU
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, GAÜN ile her konuda işbirliğine giderek girişimcileri destekleyeceklerini söyledi. Özellikle, olgunlaşma aşamasında olan ‘Kuluçka Şirketler’ olarak bilinen şirketlere ve girişimcilere danışmanlık desteği vereceklerini vurgulayan Konukoğlu, “Kurulumuzun girişim havuzundan girişimcilere maddi destek de sağlayabileceğiz. Şu anda, ilk aşamada belirlenen sınırlı sayıdaki projeye destek vereceğiz. Ama önümüzdeki süreçte uygun görülecek projeleri de destekleyebileceğiz. Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), ve kentteki diğer özel vakıf üniversitelerinin de arakasında olduğu Girişim Havuzu projesi ile Gaziantep’in üretimine yönelik tüm çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.