GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Oda olarak Gaziantep’in geleceği için projeler üretiyoruz. Unutmayalım ki gelecek tasarım kabiliyetinden geçiyor" dedi.

KONUKOĞLU BİLGİ VERDİ

Genişletilmiş meclis toplantılarının önemine değinen Settar Konukoğlu, “Meslek komite üyelerimizin bu toplantılara katılarak destek sağlaması büyük önem taşıyor. 19 bine yaklaşan üye sayısıyla ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yer alan odamızın gücünü her alanda hissettirmek bizlerin görevi. Gün geçtikçe büyüyen ve gücüne güç katan odamızın kanaat önderleri olarak sesimiz ne kadar birlikte ve gür çıkarsa o kadar güçlü oluruz.” dedi.

SUNUM YAPILDI

Ekonomik gelişmelere de değinen Hıdıroğlu, OECD tarafından büyüme tahminlerinin yükseltilmesinin sevindirici olduğuna ve sanayi üretiminde ithalatın etkisinin azaltılarak yerli üretimin ve istihdamın teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Katma değeri yüksek ürünler üreterek, yerli üretimi destekleyerek, yaşadığımız sorunları çözebiliriz. Geçtiğimiz günlerde Bilim ve Sanayi Bakanımız “1000 Ürün, 1000 KOBİ” projesini açıkladı. Bu ve buna benzer projelerin ekonomimize olumlu yansımaları olacaktır. Ekonomide ülkemizin yeni başarı hikâyelerine ihtiyacı var. Büyüme tahminlerinin uluslararası kuruluşlar tarafından yükseltilmesi ekonomik açıdan sevindirici bir gelişme. Ülke olarak büyüme tahminlerini gerçekleştirebilecek güce ve kapasiteye sahibiz.” dedi. BÜLTEN