Play Off hesapları yapan İzmir temsilcisi Altınordu’nun deplasmanda Adana Demirspor’a mağlup olmasının ardından kırmızı – siyahlı temsilcimiz, matematiksel olarak ilk altının içinde kaldı.

ÜÇLÜ AVERAJ DEVREYE GİREBİLİR
Ligin son haftasında deplasmanda Süper Lige Şampiyon olarak çıkan Çaykur Rizespor ile oynayacak olan Gazişehir Gaziantep, bu maçtan yenilgi ile ayrılsa bile Altınordu ile B.B Erzurumspor birbirleriyle karşı karşıya gelecek.
Sezonun son haftasına 53 puanla 5’inci sırada giren temsilcimiz ikili averajda Altınordu’nun üstünde yer alırken, Erzurumspor karşısında ise dezavantajlı durumda. İzmir’de oynanacak maçın galibi Play Off finalinin içinde yer alacak. Beraberlikle sonuçlanması ve kırmızı – siyahlı temsilcimizin de haftayı puansız kapatması durumunda üç takımın da puanları eşit olacak. Bu durumda üçlü averaj devreye girecek. Üç takım arasında oynanan maçlarda Erzurumspor’un 8, Gazişehir Gaziantep’in 7 ve Altınordu’nun ise 1 puanı olacak. Sonuçların ardından ise Gazişehir Gaziantep en kötü ihtimaller sonuçlandığında 6’ıncı sıradan süper lig şansını devam ettirecek.
MUHARREM TÜRKOĞLU