Geride kalan 11 hafta sonunda kalesinde sadece 6 kez gol gören Kırmızı – siyah ve beyazlı temsilcimiz, Türkiye Süper Ligi ve TFF 1. Lig’in en az gol yiyen takımı unvanını da elinde bulunduruyor.

AVRUPADA 3. SIRADA

Gazişehir Gaziantep, yakaladığı istatistikle Avrupa’nın önde gelen ligleri olan İngiltere Premier Ligi, İtalya Serie A, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, Fransa Ligue 1 ve Hollanda Eredivisie takımları arasında en az gol yiyen üçüncü takım olmayı başardı.
Geride kalan haftalar sonunda Avrupa’da kalesinde en az gol gören takım yediği 4 golle İspanya La Liga takımlarından Barcelona olurken, ikinci sırada ise 5 golle İngiltere’den Manchester United ve üçüncü sırada ise 6 golle Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü yer alıyor.

YEDİ MAÇTA KALESİNDE GOL GÖRMEDİ

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü, ligde geride kalan 11 hafta sonunda 7 karşılaşmada kalesini gole kapatmayı başardı. Temsilcimiz 4 karşılaşmada toplam 6 gol kalesinde görürken, bu altı golün ikisini ise kendi kalesine attı. Yakalanan bu istatistiklerde savunma oyuncularının başarılı performanslarının yanı sıra deneyimli file bekçisi Adam Stachowiak’da öne çıkan isimlerden olmayı başardı.

İŞTE AVRUPA’DA KALESİNDE EN AZ GOL GÖREN BEŞ TAKIM

Barcelona FC (İspanya) 4 gol
Manchester United (İngiltere) 5 gol
Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü (Türkiye) 6 Gol
Atletico Madrid (İspanya) 6 Gol
Manchester City (İngiltere) 7 gol

SPOR SERVİSİ