Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, belediye başkanları, kaymakamlar, Kore Gazileri, Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri ile Doğu ve Güneydoğu Gazilerinin katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konularak başlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

KAHRAMANLAR DARBE TEŞEBBÜSÜNÜ ÖNLEDİ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin, kıvılcımdan alev topuna dönüşerek zafere ulaşıldığını belirtti. Ülkemizin bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu dile getiren Erdem, "15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan, millet ve Cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir" dedi.

HEDEF İÇ KARIŞIKLIK ÇIKARTMAK

'İç ve dış terör örgütü vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedirler' diyen Erdem, şunları söyledi:"Bu hainlerin hedefi, ülkede karışılıklık çıkartmak, kahraman Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş, zayıf bir ülke haline getirmek ve dolayısıyla, küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr'in gerçekleşmesini sağlamaktır. 15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis ve tüm sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor ve onları saygı ile anıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize esenlikler diliyoruz."

ARABAN'DA KUTLAMA

Araban ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Araban Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törene Arabanlı gazi ve gazi aileleri, Araban Kaymakamı Cuma Emeç, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç ve Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayıp ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törenin ardından, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Araban İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behcet ve Araban Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Tilki, Arabanlı gazi ve gazi ailelerini evlerinde ziyaret etti.

TAHMAZOĞLU'NDAN KUTLAMA

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziler Haftası’nı kutlayarak bu günlerimizi gazilerimize ve şehitlerimize borçlu olduğumuzu ifade etti. Tahmazoğlu, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi. "Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran Kahraman Gazilerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum" dedi. HABER MERKEZİ * İHA