Meteorolojinin tahminlerine göre Gaziantep'te 9 Kasım Pazartesi günü sıcaklık eksi 1 dereceye kadar düşecek. Özellikle yüksek kesimlerde tarımsal üretimin olumsuz etkilenebileceği bildirildi.

Sam planına tam not
Sam planına tam not
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don beklendiğini açıkladı. 7 Kasım Cumartesi günü saat 22.00'de başlayacak riskin, 10 Kasım Salı günü saat 10.00'a kadar devam edeceği belirtildi.

Valilikten çiftçilere önemli uyarı

Gaziantep Valiliği, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün son değerlendirmelerinin ardından tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşları uyardı.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan son değerlendirmelere göre 7-10 Kasım 2026 tarihleri arasında bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde (1000 metre üzeri) hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don beklenmektedir. Tarımsal üretimde oluşabilecek olumsuzluklara karşı çiftçilerimizin ve tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ederiz.”

Gaziantep’te sıcaklık sıfırın altına düşecek

Meteorolojinin yayımladığı tahminlere göre Gaziantep'te 8 Kasım Pazar günü en düşük sıcaklık 6 derece olacak. Sıcaklığın 9 Kasım Pazartesi günü eksi 1 dereceye gerilemesi, 10 Kasım Salı günü ise 2 dereceye yükselmesi bekleniyor.

Zirai don riskinin özellikle 1000 metrenin üzerindeki bölgelerde etkili olacağı tahmin edilirken, çiftçilerin ürünlerini korumak için gerekli önlemleri almaları istendi.

Meteoroloji, don tehlikesinin 10 Kasım Salı günü saat 10.00'a kadar devam edeceğini bildirdi.