Gaziantepspor'un başına geçtikten sonra aldığı galibiyetlerle takımını düşme hattından uzaklaştıran Sergen Yalçın görevinden istifa etti.

Sergen Yalçın, Şampiy10.com'a yaptığı açıklamada istifa kararıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Gaziantepspor kulübüyle yollarım bugün itibariyle ayrIlmış bulunuyor. Geldiğimiz günden itibaren takımı aldığım noktayla bıraktığım nokta belli. Ekibimle birlikte elimden gelen her şeyi yaptım. Ama artık bizi aşan bazı durumlar var, problemler var. Ben de teknik direktörlük konusunda çok tecrübeli değilim. Dolayısıyla artık bırakmayı daha uygun buluyorum."

"Gaziantepspor ve Gaziantep halkını çok seviyorum. Geldiğimizden beri hangi şartlarda nasıl mücadele verdiğimiz ortada. Beni unutmasınlar. Kim bilir ileride belki tekrar görüşürüz." "Ayrılmamın Fenerbahçe yengilsiyle alakası yoktur. Zaten bu ligde Fenerbahçe bizim rakibimiz değildi. Normal bir sonuç olarak bakıyorum. Kötü günümüzdeydik ama elimizden geleni yaptık. Gaziantep'e başarılar diliyorum." Sergen Yalçın, Gaziantepspor'un başına geldiğinden bu yana çıktığı 15 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alarak toplamda 27 puan topladı ve 16. sıradaki Gaziantepspor'u 10. sıraya kadar yükseltti.