Osmaıer Geobel Gaziantepspor’dan ayrılmasının ardından 25 yıl geçmesine rağmen hala Brezilya’da eski takımının menfaatlerini düşünürken, kırmızı – siyahlı takımla Türk futboluna adını yazdıran ve giderken büyük paralar kazandıran Buğsaşspor’un teknik direktörü Mustafa Özer, elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Gazişehir Gaziantep’in devre arası kampını takip etmek amacıyla Antalya’ya giden spor sorumlumuz Muharrem Türkoğlu ile tesadüfen karşılaşan Gaziantepspor’un eski yıldızları duygularını aktardılar.

İşte Mustafa Özer ve Osmaıer Goebel’in Gaziantepspor’un son durumu ile ilgili duygu ve düşünceleri:

MUSTAFA ÖZER

HALKIN SEVDİĞİ GAZİANTEPSPOR VARDI

Kendisini Türk futboluna sunan ve kariyerinde bir yerlere getiren kulübün Gaziantepspor olduğunu söyleyen Buğsaşspor teknik direktörü Mustafa Özer, “Hayatımda en çok sevdiğim kulüptür Gaziantepspor, insan gerçekten çok üzülüyor, Gaziantep’in çınarı yıkılmak üzere ama İnşallah Gaziantep’in ileri gelenleri bu takıma sahip çıkarlar. Benim oynadığım dönemlerde şehir ile bütünleşmiş, şehrin içinde olan ve taraftarlarla sürekli iç içe olan futbolculardık. Halkıyla birlikte olan futbolcular topluluğu vardı. Halkın sevdiği, inandığı ve güvendiği bir Gaziantepspor vardı o yılları kesinlikle unutamıyoruz” dedi.

GAZİANTEPSPOR’A PARA KAZANDIRDIM

Kardeşi Hasan Özer ile birlikte Gaziantepspor’a üç yıllık emek verdiklerini aktaran Özer, “Hem maddi hem de manevi olarak o yıllarda Gaziantepspor’da tek kuruşumuz bile kalmadı. Ondan dolayı ilk geldiğimizde Ali Doğan abimiz bizi Siirt’ten aldığımızda o zaman rahmetli Ahmet Yılmaz başkanımız vardı, Allah rahmet eylesin. Celal Doğan başkanımız vardı ve yine rahmetle andığımız Asım Atmaz vardı. Timuçin Kalender aklıma gelemeyen yöneticilerimiz ve abilerimiz gerçekten büyük destek veriyorlardı. O yıllarda ben Fenerbahçe’ye kardeşim ise Trabzonspor’a transfer oldu. Geçen hafta bir liste yayınlanmıştı ama ismimi göremedim. Ben o dönemin parasıyla Gaziantepspor’a 35 milyar para kazandırdım. İsmimizin olmaması bizi üzdü. Biz gerçekten Gaziantepspor’a büyük paralar kazandırdık” dedi.

BİR GAZİANTEPSPOR FORMAM VAR

Gaziantepspor’un şu an ki durumunun kendisini derinden üzdüğünü kaydeden Özer, “Bizi anlayan ve bizi seven insanların sorduğu tek kelime Gaziantepspor ne olacak. Kulübün çok büyük borcu olduğunu düşünüyoruz. Kimlerin ne yaptığını içinden olmadığım için bilemiyorum ama benim en çok üzüldüğüm Gaziantep şehri ve Gaziantepspor’un içinde bulunduğu durumdur. İnşallah bir an önce toparlanırlar ve eski yıllarına dönecek Gaziantepspor’un özlemiyle bekliyoruz ama şu anda elimden gelebilecek bir şeyin olmamasına üzülüyorum. Benim bir Gaziantepspor formam var oynadığım yıllarda hala evde saklıyorum. Keşke onu çıkartıp da insanlar o manevi değeri anlarda biraz kamçılanırlar” dedi.

TEK DERDİMİZ GAZİANTEPSPOR’UN DURUMUDUR

Gaziantep Futbol Kulübünün de Gaziantep kentini temsil ettiğini açıklayan Özer, “O da şehrin takımıdır aslında birleşip tek çatı altında ve şehrin benimseyeceği Gaziantepspor’un temellerinin atılacağı bir oluşum olmalıdır. Gazişehir’de ligde iyi gidiyor tesisiyle, başkanıyla ve yönetimiyle güzel işler yapıyorlar. İnşallah onlarda süper lige çıkarda bizde övünürüz ama bizim tek amacımız ve derdimiz şuan da Gaziantepspor’un durumudur ve İnşallah en kısa zamanda tekrar toparlanıp Türk futboluna yine büyük hizmetler eden bir kulüp olur” açıklamalında bulundu.

OSMAIER: ASLA KOPAMADIM

Gaziantepspor’un geldiği duruma hiçbir anlam veremediğini kaydeden Gaziantepspor’un efsanevi Brezilyalı futbolcularından Osmaıer Goebel, “Ben 1990 ve 1992 yılarında bu takımda futbol oynadım. Büyük bir sakatlık geçirdim ve futboldan kopmak zorunda kaldım ama asla Gaziantepspor’dan ve Gaziantep şehrinden kopamadım. Burası bana ve aileme öyle güzel anılar bıraktı ki yıllardan bu yana bu şehirden bir türlü kopamadım. Gaziantepspor Türkiye’nin en iyi kulüplerinden biri olmasına rağmen nasıl oluyor da bu hale geldi buna inanmak mümkün değil” dedi.

TARAFTARLARIMIZLA İÇ İÇE YAŞADIK

Kendisinin Gaziantepspor’da oynadığı dönemlerde büyük paraların olmadığını hatırlatan Osmaıer, “Dünya futboluna bakıldığı zaman maddi olanaklar şimdi çok daha geniş durumda. O dönemlerde para sıkıntısı yaşanmasına rağmen asla bizleri mağdur duruma düşürmediler. Yöneticiler takımın en iyi olabilmesi adına çaba sarf ediyorlardı. Taraftarlarımızla sürekli iç içe yaşıyorduk. Halkın bizlere karşı sevgisi ve sempatisini anlatmakla tarif edilemeyecek derecedeydi. Gaziantepspor’u yürekten seven ve Gaziantepspor ile yatıp kalkan taraftarlara sahip bir takımdık. O günler geri geldiği zaman Gaziantepspor içinde bulunduğu durumdan kurtulabilir” dedi.

DÜRÜST YÖNETİLMEMESİNDEN KAYNAKLANIYOR

Gaziantepspor’un kendisinin canının bir parçası olduğunu aktaran Osmaıer, “Gaziantepspor Türk futbolunda efsane olmuş bir kulüp. Bu dönemlerde artık kulüplere ciddi anlamda maddi kaynaklar sağlanıyor ve böyle bir durumda Gaziantepspor’un kümeye düşmesinin tek izahı vardır o da iyi ve dürüst yönetilmemesinden kaynaklanıyordur. Eski bir Gaziantepspor futbolcusu olarak bana ne görev düşüyorsa yapmaya hazırım, yeter ki Gaziantepspor bulunduğu konumdan bir an önce kurtulsun ve eskiden olduğu gibi tribünlerin tıka basa dolduğu Türk futbolunda adını başarılarla yazdıran bir takım olsun istiyorum” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU