Kısa adı TÜFAD olan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Gaziantep şubesini yönetim kurulu üyeleri Hayri Öztürk, Avukat Ferit Karaoğlu, Mehmet Özdemir ve Miktat Yıldırım ile birlikte ziyaret eden kulüp başkanı Huzeyfe Durmaz, “Gaziantepspor’un kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

GAZİANTEPSPOR’A SAHİP ÇIKILSIN

Gaziantepspor’a artık halkın her kesiminin sahip çıkması gerektiğini söyleyen kulüp başkanı Huzeyfe Durmaz, “Futbol o kadar enterasan bir durum ki içine girmeden bilemiyorsunuz. Bir taraftan inanılmaz paralar harcanarak kadro oluşturuluyor ama istenilen sonuçlar alınamıyor. Diğer taraftan da parasız pulsuz mücadele ediyorsunuz bir şekilde sonuç elde edebiliyorsunuz. Futbol ne çok paralarla oluyor nede parasız oluyor, ikisinin ortasını bularak bir şeyler yapmak zorundasınız. Bizlerde elimizden geldiği kadar Gaziantepspor’u en iyi yerlere taşımaya çalışıyoruz” dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Gaziantepspor’un sadece maddi değil manevi anlamda da desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Durmaz, “Bazı banka müdürleriyle görüşmelerimiz oldu bunun yanı sıra mobil telefon şirketlerinin yetkilileriyle randevu talebinde bulunacağız. Gaziantepspor’a gönül veren ve Gaziantepspor’un yaşatılmasını isteyen herkesin bu takıma sahip çıkmasını bekliyoruz. Gaziantepspor o kadar zor durumda bırakılmış ki eski yönetim giderken arkasında bu kulübün bütün çıkış yolunu kapatarak gitmiş. Ben ve yönetim kurulunda ki arkadaşlarımız mücadelemizi sonuna kadar sürdürerek bu kulübü bulunduğu konumdan uzaklaştıracağız” dedi.

CHICO’NUN PEŞİNDE KOŞTUM

Gaziantepspor’un transfer yasağını kaldırabilmek için sorunlu olan her futbolcu ile görüştüklerini kaydeden Durmaz, “Türk futbolcuların alacakları konusunda bir şekilde uzlaşma sağlanıyor. Sağ olsunlar hepsi de Gaziantepspor’un ismini duyduğu zaman yardımcı oluyor ve fedakârlıkta bulunuyorlar ama yabancılar asla bu müsamahayı göstermiyorlar. Brezilyalı Chıco’nun alacakları konusunda uzlaşmak için yönetim kurulunda ki arkadaşım Ferit Karaoğlu ile birlikte Antalya’ya gittik. Antalyaspor kulübünde iki gün boyunca bu oyuncu ile görüşebilmek için uğraştık sonrasında bir aracı gönderdi onun vasıtasıyla görüştük Gaziantepspor’a yardımcı olmazsan kümeye düşme tehlikemiz var dedik ama verdiği cevap beni ilgilendirmez isterse düşsün oldu. Anlaşmak zorundayız bu nedenle bir şey diyemedik gönderdiği arkadaşa parasını ödememize rağmen yine yüzümüze dahi bakmadan Antalya’dan ayrıldı. Bu tür zorluklarla Gaziantepspor’un transfer yasağını kaldırmak için uğraşıyoruz. Ocak ayını beklemeden ne kadar alacaklı varsa hepsiyle de uzlaşma mücadelesi vereceğiz” dedi.

KULÜBÜMÜZÜN YANINDAYIZ

Gaziantep Tüfad Şube Başkanı İsmet Savcılıoğlu ise başkan Huzeyfe Durmaz ve yöneticilerin ziyaretinden dolayı oldukça mutlu olduklarını söyleyerek, “Biz Gaziantepspor’da yetişmiş, futbol oynamış ve hayatımızı burada kazanmış insanlarız. Gaziantepspor bizim canımız bizim değerimiz. Fakat geçmiş yıllarda asla bizlere sahip çıkartılmadı. Bu şehrin büyük değerine ve bizleri biz yapan markasına TÜFAD olarak her zaman destek vermeye hazırız. Bizden mesleğimiz anlamında gönüllü destek talep edilmesi durumunda buna seve seve hazırız. Yeter ki Gaziantepspor yok olmasın” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU