Mecliste inşaat sektörü, taşeron konusu, Gaziler Mahallesi'nin sorunlarının yanısıra Gaziantepspor'un durumu da gündeme getirildi.

Şehitkamil Belediye Meclisi’nin oturumunda gündeme bağlı 11 madde ve gündem dışı 3 madde görüşüldü. Maddeler oy birliği ile kabul edildi.Gündem dışı söz alan CHP Şehitkamil meclis üyesi Hurşit Yıldırım gündeme dair sorunları dile getirdi. Yıldırım, “Beykent’ten sonra yapılaşma olan Gaziler Mahallesi'nde bir takım sorunlar var. Bir taziye evi bir pazar alanı yok. Çamlıtepe Mahallesi ve Gaziler Mahallesi’nin kesiştiği noktada harabe bir alan var. Bölgedeki vatandaşlar çocuklarını caddeye bırakmaya korkuyor. Bunlarla ilgili çalışma yaparsanız iyi olur. Gaziantep’te son dönemlerde inşaat sektöründe sıkıntılar var. İnşaat malzemelerinde son üç ayda yüzde yüz bir artış gösteriyor. Bu sebeplerden biride yerel yönetimlerdir" dedi.

YILDIRIM: VALİ ANAHTARI ALMADI

Gaziantepsporla ilgili de konuşan Yıldırım, "Vali anahtarı almadı biliyorsunuz. 1989 yılında Rahmetli Belediye Başkanı Ahmet Yılmaz, bu takımı Kamil’den aldı. Bununla ilgili Gaziantep’li iş adamları ve siyasetçiler gerekli ilgiyi göstermeye üşendi. Bu konuyla ilgili yetkili mecralarla görüşülüp, tekrar bu takımın faaliyet göstermesini istiyorum” dedi.

FADILOĞLU:YAPACAĞIMIZ BİR ŞEY YOK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "'Şehitkamil Belediyesi olarak Gaziantepspor ile ilgili profesyonel ligde bizim olmamız mümkün değil. Bireysel olarak yapılacak birşey varsa bize düşen bir şey varsa yardımcı oluruz. Grup manasında yapacağımız bir şey yok. İnşaat verileri ile ilgili son dönemdeki fiyatın yükselmesi ile ilgili gümrük vergisinin sıfırlamışlar, onu aşağı çekmek adına. Kapalı ekenomisi olan bir ülke değiliz. Açık piyasası içerisinde arz- taleple doğru orantılı. Dolar ve avro fiyatı neyse arz-talep dengesinde artışlar olur. Önönü caddesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Hanım ile görüşme yaptık. Beykent, Gaziler ve Alparslan Mahallesi’nde ne yapabiliriz diye konuştuk. Beykent’in tamamında %50’lere gelmiş bile değiliz. Merkezi dahi oluşmuş değil. Her mahallenin içirisine bir tane pazar yeri yapmamız mümkün değil. Pazar yerleri artık insanların zaruri ihtiyaçlarını karşılmaktan çok birelerinin rantına göre yapılan bir işlev halin e gelmiş. Geçen İncilipınar’da noter huzurunda kura çekmeme rağmen belediyeyi bastılar. Şimdiye kadar böyle bir şey olmadı daha önceleri isteyen istediği bölgeyi alırdı. Devirlerden 50-80 milyar paralar alınırdı. Geçen seneden itibaren karar aldık devirler bundan sonra yapmayacağız. Pazar yerinin sahibi rahmetli olursa evlarına ve eşine devretme hususu getirdik. İkiden fazla pazar alanı verilmeyecek. Bunlarla ilgili çaışmalarımız var.

SUCU:ŞOFÖRLERİN ŞİKAYETİ VAR

Mehmet Sucu, taşeron işçilerin sorunlarını dile getirdi. Sucu, “Taşeron işçilere kadro verilmesi konusu, CHP’nin seçim vaadi olarak kamuoyuna yansımıştı. Aradan bir buçuk yıl geçti, taşeron işçilerin kadroya alınması konusu gündemde ve 10 günlük bir başvuru süresi var. Hükümetin belirlediği takvime göre 4 Aralıktan önce sözleşmesi tamamlanmış, çalışanlarla ilgili bir çalışmanız var. Bildiğim kadarıyla başvurular belediyelere yapılacak. Bana gelen bilgilere göre Yılda şirketinde çalışan ve belediyemize hizmet veren şoförlerin bu konuda şikayetleri var. Bu insanların kadroya alınmamasıyla ilgili bir insiyatif var. Bu insanların durumu ne olacak? Bu insanlar ısrarla bizlerden yardım bekliyorlar, burada mevzu bahis olan insanlar, 3-4 yıldan bu yana belediyemize hizmet veren insanlar, bu insanların durumu ne olacak? Kadroya alınacak insanlarla ilgili nasıl bir işlem uygulanacak, sözlü mü yoksa sınav mı yapacaksınız? Bununla ilgili bilgi vermenizi istiyoruz, bu konu insanların ekmek konusu” diye konuştu.

FADILOĞLU:BENİM İNİSİYATİFİMDE DEĞİL

Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadııloğlu, “Öncelikle kiralık araç konusuyla başlayayım. Araç kiralamasında çalışan 118 tane arkadaşımız var. Taşeron işleminde asli işlerin ön plana alınması, diğer taraftan da yapılan işlerin yüzde 70’ine tekabül etmesiyle doğru orantılı olmasıyla ilgili olmalıdır. Yalnızca Türkiye’de değil, Bakanlıklarda dahil araç kiralama sistemiyle çalışan bir sürü yerler var. Bununla alakalı olarak özel şirketler dahi araç kiralama üzerinden şoför kullanıyorlar. Böyle bir uygulama içerisinde yapılan işten dolayı, taşeron işçi işlemine girmeyen, biz araçları şoförle kiraladığımız için bu o firma bizim asli işimiz değil. O nedenle benim insiyatifim de olan bir işlem değil. Uygulamadan, kanundan kaynaklı olan bir düzenleme. Yoksa benim kendi makam şoförümde dahil olmak üzere; hiçbiri bundan faydalanamıyor. Belediyenin asli işi olan işlerde çalışanlar bu kapsama giriyor. Yaklaşık 2 bin 576 kişi bundan faydalanacaklar. Sizin söylemiş olduğunuz ayın 2’sinden itibaren geçerli olan süre kamudaki çalışanlar için, Belediyedeki çalışanlar için Aralıkta başladı. Biz personelimizin bu konuda sıkıntı yaşamaması için yılbaşından önce evraklarını aldık. Belirlenen tarih dilim benim belirlediğim bir konu değil, Bakanlık nezdinde belirlenen bir konudur. 4 Aralıktan önce işe girişi yapılmış kişileri kapsıyor” dedi. Ayşegül BAĞCI