Marka şehir Gaziantep’in öbür yüzü yine sahne aldı..Adem Çetin adındaki genç elinde Kaleşnikof’la Adliye çıkışında pusu kurduğu kişiler yerine yanlışlıkla mahkemeden çıkan grubu taradı. Saldırıda 4 masum insan hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralanarak tedavi altına alındı.

GAZİANTEP Adliyesinin çıkışında otopark önünde silahlı saldırı 4 can aldı. Türkiye gündemine düşen saldırıdaki gerçekler ise yürekleri dağladı… Saldırgan Adem Çetin'in Kaleşnikof’la geldiği adliye otoparkında, hasımları yerine yanlışlıkla adliyede boşanma davasının duruşmasından gelen grubu hedef aldığı ortaya çıktı..

Mafya içi hesaplaşması suçsuz günahsız 4 cana mal oldu.. Olayda 2 kişi de yaralandı.. Yaralılardan Mehmet Kenan Dedekurt'un kalbi durdu ancak yapılan operasyonla hayata döndü.. Durumu kritik olan Dedekurt yoğun bakımda tedavi altına alınırken, Hasan Kırıcı ise yaralandı.. Bu arada hedef alınan kişilerden ölen ya da yaralanan olmadı… Emniyet Müdürü Ömer Aydın, olayın suç örgütleri arasında hesaplaşmaya yönelik planlandığını, ancak saldırıyı gerçekleştiren Adem'in yanlış hedefi taradığının ortaya çıktığını söyledi.

SALDIRGAN 20 YAŞINDA

Saldırının suç örgütlerinin hesaplaşması ile ilgili olduğunu ancak saldırganın hasımları yerine yanlışlıkla adliyede boşanma davasının duruşmasından gelen grubu hedef aldığının anlaşıldığını kaydeden Ömer Aydın, saldırıyı gerçekleştiren 1993 Urfa Birecik doğumlu Adem Çetin’in silahıyla birlikte teslim olduğunu aktardı.

ARAÇLARIN ARASINA KAÇMAK İSTEDİLER AMA…

Boşanma davası duruşmasından çıkan Dedekurt ailesinin üzerine adliye ile cezaevinin birleştiği kavşak noktasında uzun namlulu silahla yaylım ateşi açan Adem Çetin, iddiaya göre, kendisine yardımcı olan bir kadının kullandığı otomobilden inerek uzun namlulu silahla ateş açtı. Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırıya uğrayan şahıslar, kendilerini saldırganın kurşunlarından korumak için otomobillerin arasına sığınmaya çalıştı ama Adem Çetin'in polisin müdahalesine rağmen ateş etmeyi sürdürdü. Adem Çetin'in kurşunlarına hedef olan ve bir yakınlarının boşanma davası nedeniyle adliyede bulunan 30 yaşındaki Atilla Dedekurt, annesi 54 yaşındaki Hatice Şener Dedekurt ile kardeşi 27 yaşındaki Esra Dedekurt ve başka bir nedenle aynı yerde olan 21 yaşındaki Zeki Erdem Öğümögütlü hayatını kaybetti. Kurşunların isabet ettiği Mehmet Kenan Dedekurt ile Hasan Kırıcı ise, yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, Mehmet Kenan Dedekurt’un durumunun kötü olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Saldırganın hedefindeki asıl kişilerden ise ölen ya da yaralanan kimse olmadı.

SALDIRGAN ÇELİK YELEK GİYMİŞ

Olaydan kısa süre sonra saldırganın kullandığı 27 U 3266 plakalı otomobilin çevre yolu yakınlarında terk edilmiş halde bulunduğunu açıklayan Ömer aydın, “Otomobilin bulunmasından kısa süre sonra Adem Çetin, çelik yeleği ve silahıyla birlikte aynı bölgedeki karakola giderek, polise teslim oldu. Belirlemelere göre yaklaşık 6 ay önce yine adliye önünde meydana gelen silahlı çatışmanın devamı olduğu ortaya çıktı” dedi.

PİŞMAN DEĞİLMİŞ

Saldırıyı gerçekleştiren Adem Çetin, olaydan kısa süre sonra teslim olduğu emniyet müdürlüğünde ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Emniyetten çıkarken pişman olmadığını dile getiren saldırgan, “Onları öldürdüm yetti.” dedi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü çıkışında, "Herkes bilsin Urfalı ölmez" diye bağıran Adem Ç., cinayeti mafya bozuntularına ders vermek için işlediğini söyleyerek, "Kimse kendini mafya sanmasın. Bu memlekette Urfalılar var." ifadelerinde bulundu. Adem Ç., gazetecilerin "Pişman mısınız?" şeklindeki sorusuna da, "Ben değilim. Onları öldürdüm yetti." şeklinde cevap verdi.

SUÇ ÖRGÜTLERİNİN HESAPLAŞMASI

Saldırıda 4 kişinin öldüğü olayın, 6 ay önce yine adliye önünde çıkan silahlı çatışmanın devamı olduğu ortaya çıktı. 17 Ekim 2012'de meydana gelen olayda, suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Müslüm Ç'in adamları ile yine organize suç örgütü elebaşı olduğu belirtilen Serkan G'nin adamları arasında silahlı çatışma çıkarken, 2'si kadın 3 kişi yaralanmış, Serkan G'nin adamı olduğu öne sürülen 32 yaşındaki Ekrem Kolukısa ölmüştü.

BU İLK DEĞİL

Yaklaşık 6 ay önce çıkan çatışmanın tutuklu sanıklarından Müslüm Çetin'in Gaziantep Adliyesi'ndeki duruşması nedeniyle saldırıyı planlandığı anlaşıldı. Müslüm Ç'nin yeğeni Adem Çetin, duruşmaya gelmesi beklenen Serkan Gar'ın adamlarına silahlı saldırı düzenlemek için adliye önüne geldi. Otopark çıkışında uzun namlulu silahla ateş açan Çetin, hasımları zannettiği, boşanma davasından çıktığı ifade edilen Dedekurt Ailesi ile yakınlarının üzerine yaylım ateşi açtı.

YANLIŞ HEDEFİ TARADI

Emniyet Müdürü Aydın, “Saldırıda, 4 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Böylece, cinayeti planlayan saldırganın hedefinden kimseye kurşun isabet ettiremediği ve son saldırıda hedef alınmayan kişilerin saldırının kurbanı olduğu belirlendi.” ifadelerinde bulundu.

VALİ ATA VE BAŞSAVCI DA AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada Gaziantep Valisi Erdal Ata da olayla ilgili bir açıklama yaptı. Ata, olayda 4 kişinin öldüğünü, 2 kişinin de yaralandığını kaydederken, olayla ilgili olarak 1 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de yaptığı açıklamada olayda ölenlerin boşanma davasından çıkan şahıslar olduğunu söyleyerek, ölenlerin masum insanlar olduğunu doğruladı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

EMNİYETTEN olayla ilgili açkılama geldi. Açıklamaya göre, "17/10/2012 günü ilimizde Tedaş İl Müdürlüğü ile Gaziantep kuzey otoyol girişine giden cadde üzerinde meydana gelen, bir kişinin öldüğü, iki kişinin ağır yaralandığı silahlı çatışma olayının, 14/03/2013 günü 6.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına müteakiben;2012 yılı ekim ayında meydana gelen çatışmanın intikamını almak gayesi ile şüpheli A.Ç'nin meçhul şüphelilerce azmettirilmesi sonrasında, şüphelinin yanlışlıkla hasmı zannettiği, başka bir boşanma davası tarafları olan, olaylarla herhangi bir ilgisi bulunmayan, şahısları hedef alarak uzun namlulu Kaleşnikof marka tüfek ile ateş etmesi sonucu; Olayda Hasan Kılıcı, Atilla Dedekurt, Zeki Erdem Öğümsöğütlü, Esra Dedekurt hayatını kaybetmiş, Mehmet Kenan Dedekurt ve Hatice Şenel Dedekurt ağır yaralanmıştır. Şüpheli suçta kullandığı, seyyar dipçikli Kaleşnikof marka tüfek, 1 adet çelik yelek, 3 adet dolu tüfek mermisi, biri olay yerinde elde edilmek üzere iki adet şarjör ve olay yerinden temin edilen çok sayıda boş fişek ile yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli A.Ç'ye suçu işlemekte yardım ve yataklık