Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, kentteki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler Ukrayna ve Polonya tarafından ortaklaşa düzenlenen ''Avrupa Futbol Şampiyonası'' kapsamında gönüllü çalışmalarda bulunmak üzere Ukrayna'nın Kharkiv şehrine gitti. 
 Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı personeli Şahin Çetin'in sorumluluğundaki gönüllü ekip, 3 gün sürecek program kapsamında genel kültür, şehrin tarihi ve genel yapısı, güvenlik, sağlık, bilgi masaları, taraftar gruplarına eşlik ve teknik destek konularında eğitim çalışmalarına başladı. 


Kharkiv Belediyesi ve Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde, Kharkiv'in tüm kardeş ve ortak şehirlerinden gelen öğrencilere konaklama, ulaşım ve diğer konularda sınırsız destek sağlandığı şampiyona boyunca 3 önemli müsabaka yapılacak. 


Kharkiv Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Victor Rud, ''Burada bulunan, başta heyet sorumlularına, öğrencilere ve bizlere bu önemli organizasyonda destek olan tüm belediyelere sizlerin aracılığınız ile tekrar teşekkür ederiz'' dedi. 


Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alacak 14 ülkeden gelen 70 öğrenciye ev sahipliği yapan Kharkiv Belediyesi, öğrencilere özel programlar hazırlayarak onları şampiyonaya ayrı bir motivasyon ile hazırlamaya çalışıyor. 


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı personeli Şahin Çetin de açıklamasında, Gönüllüler Kampı'nda bulunan Gaziantep ekibinin şu ana kadar 7 konuda eğitim aldığını belirterek, ''Daire Başkanlığımız personelleri ve eğitmenlerin desteği ile gerçekleşen eğitim programları oldukça verimli ve interaktif şekilde uygulanıyor. Diğer öğrencilerle uyumlu bir çalışma içerisinde olan öğrencilerimizle burada olmaktan son derece memnunuz, Gaziantep'i temsil etmenin gururu içerisindeyiz'' dedi.