Hırsızlık uyarısı

Ülke gündeminin yanısıra Gaziantep'te artan asayiş olayları ve işsizlik rakamlarına değinen Cankurtaran, "Özellikle de hırsızlık olayları artıyor. Gaziantep pırıl pırıl bir şehirdir, insanıyla, şehriyle, yüzünü her zaman aydınlığa dönmüştür. Buradan uyarıyorum. Gaziantep'te suç oranlarının, hırsızlığın, işsizlik oranlarının tekrar yeniden gözden geçirilecek politikalarla sonlandırılması gerektiğini söylüyoruz. AKP hükümetinin, Kurtuluş Savaşı Gazisi Antep’i bir de ekonomik kriz Gazi’si yapmasını engelleyelim" dedi.

MÜFTÜ NİKAHI BAHANE

CHP İl binasında Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu'nun başkanlığında yapılan basın toplantısında, ekonomideki kötü gidişe dikkat çeken Yasemin Öney Cankurtaran, müftülere nikah yetkisi verilmesi girişimini hatırlatarak, “Dış ticaret açığı gün geçtikçe büyüyor. İşsizlik yüzde 10’larda kronikleşti. AKP, gündemi değiştirmek için ihtiyaç olmadığı halde müftülere nikah kıyma yetkisini gündeme getirdi. AKP ekonomik krizi gizlemek için ülkede din ve laiklik üzerinden suni bir tartışma başlatmak istiyor” Ayrıca bugün muhtarlar günümüz, demokrasinin ilk basamağı olan muhtarlarımızın bu özel gününü kutluyoruz" dedi.

“PROJELER EMSALLERİNDEN PAHALIYA YAPILIYOR

Avrasya Tüneli, Marmaray ve Osmangazi Köprüsü gibi köprülere verilen hazine garantisi ve şehir hastanelerine ödenecek kiraların bütçe açığının yüzde 10'unu oluşturduğunu hatırlatan Cankurtaran, “Nasıl oluyor da bu projeler dünyadaki emsallerinden daha pahalıya yapılmaktadır. Örneğin Avrasya Tüneli’nden daha uzun ve daha derinde olan yani teknik olarak yapımı daha zor ve maliyetli olması gereken Norveç’teki Eiksund Tüneli 92 milyon dolara mal edilirken, Avrasya Tüneli nasıl olmuştur da 1 milyar 300 milyon dolara mal edilmiştir. Temmuz 2016 tarihinde hizmete giren ve işletmeci firmaya günlük 40 bin araç garantisi verilen Osmangazi Köprüsü'nde hedef tutmadığından geçmeyen günlük 26 bin araç için işletmeci firmaya bir yılda 1 milyar 200 milyon lira ödenecek. AKP bütün yükünü halka ödettiği projeleri yine halka ben hizmet yaptım diye sunamaz" diye konuştu.

ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI EDİYORLAR

AKP’nin halkın çok tepkisini çeken Motorlu Taşıtlar Vergisi artışında “Ölümü göster sıtmaya razı et” taktiğini uyguladığını söyleyen Cankurtaran, “Önce yüzde 40 rakamını ortaya atarak toplumda tepki oluşturup ardından Erdoğan’ın sözde devreye girmesiyle yüzde 25 gibi yine gayet yüksek olan bir rakama razı ettiler. Toplumu adeta daha düşük olan zamlara sevinir hale getirmişlerdir” dedi.

SAMAN İTHAL EDİYORUZ

'Dünyada tarım alanında kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye’yi Bulgaristan’dan saman, Sırbistan’dan et ithal eder hale getirdiler' diyen Cankurtaran, "Vatandaşın cebine bir hortum takıldı resmen bu o hortumla vatandaşın cebi boşaltılıyor. Bunun sonu nereye gider bilmiyoruz. Ama bir yerde dur denilmesi gerekiyor. Vatandaşların tümTürkiye'nin de bunu göreceğine eminiz" dedi.

GAZİANTEP'TE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 14'ÜN ÜZERİNDE

Gaziantep’in Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları en ağır yaşayan illerin başında geldiğini belirten Cankurtaran, ”Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 10.7 iken bu oranın Gaziantep, Kilis, Adıyaman bölgelerinde yüzde 14’ün üstünde seyrettiğini söyledi. Cankurtaran, "Kayıtdışı çok daha yüksek. Üstelik bunlar resmi kayıtlara giren işsizlik oranlarıdır. Gerçek işsiz sayısının yüzde 20’lerin çok üstünde olduğunu biliyoruz. Gaziantep, sığınmacı sorunun en ağır yaşandığı illerin başında geliyor. İl genelinde 450-500 bin civarında Suriyeli sığınmacı var" diye konuştu.

BU KALP AĞRIRSA BÜTÜN BÖLGE HASTA OLUR

Gerek artan yoksulluk, gerek sığınmacı sayısının beraberinde Gaziantep’te geçmişte çok az görülen asayiş olaylarının artışına neden olduğunu ifade eden Cankurtaran şöyle konuştu:"Özellikle de hırsızlık olayları artıyor. Geçtiğimiz günlerde bizzat Cumhurbaşkanı bile ülkede bir asayiş sorunu olduğunu itiraf etti. Bunun en çok sirayet ettiği illerden biri Gaziantep. Buradan uyarıda bulunalım. Gaziantep pırıl pırıl bir şehirdir, insanıyla, şehriyle, yüzünü her zaman aydınlığa dönmüştür. Suç oranlarının, hırsızlığın, işsizlik oranlarının tekrar yeniden gözden geçirilecek politikalarla sonlandırılması ve Gaziantep'in çok daha iyi günlere uyanması gerektiğini söylüyoruz. Gaziantep, Güneydoğu’nun kalbidir. Bu kalp ağrırsa bütün bölge hasta olur. AKP hükümetinin, Kurtuluş Savaşı Gazisi Antep’i bir de ekonomik kriz Gazi’si yapmasını engelleyelim.maya hakkı yoktur” Meral KINACILAR