Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu kısa süre önce göreve başlayan Gaziantep Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileklerini iletti. Bakan Kasapoğlu burada yaptığı basın açıklamasında Gaziantep’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gaziantep halkı ve yöneticilerinin ülkeye hizmet sevdalısı insanlar olduğunu kaydetti.

Valilik ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, yapılacak proje ve çalışmalar ile Gaziantep’in önümüzdeki dönemde gençlik ve spor noktasında çok daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışılacağını söyledi.

Pek çok projenin altyapı çalışmalarının yapıldığını dile getiren Bakan Kasapoğlu, çalışma ve projelerin Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekilleri ile hep gündemde olduğunu ifade etti.

Gaziantep’in Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerinden bir tanesi olduğunu bildiren Bakan Kasapoğlu; “Bu genç potansiyel bizler için çok önemli bir imkân ve önemli bir sınav. Bu imkânı en güzel şekilde değerlendirmek için gençlik merkezlerimizi hem nicelik hem niteliksel noktada çok daha yukarılara taşıyacağız. Sayıları arttıracağız. Dersliklerini, ders sayılarını, fonksiyonlarını zenginleştireceğiz.

Gaziantep’te pek çok tesis gerçekleştirdik. Spor tesislerimizi hem yerel yönetimler hem de Bakanlığımızın imkânları ile bölgesel semt noktasında, mahalle noktasında tesisler haline getireceğiz” dedi.

Gaziantep’ten çok kısa gelecekte yüzme şampiyonları çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bakan Kasapoğlu, “Yüzme havuzlarımızda, spor salonlarımızda, hem sportif anlamda nitelikli bir gençliği hem de zihinsel donanımlı, çok yükseklere çıkmış dünya ile rekabet edebilir bir gençliği Gaziantep’ten yetiştirmenin çabasını güttük. Yöneticilerimizle birlikte bunu çok daha güzel noktalara taşıyacağız” şeklinde konuştu.