Bu haber kısa sürede şehrimizde büyük infial yarattı. Gazetemiz kurucusu Ökkeş Özekşi'de Twitter'da yaptığı paylaşımda, " Bu tür eğitim yuvaları bir kentin sembolüdür.. Buralar aslına uygun şekilde bırakılmalıdır.. Gaziantep Lisesi "Gaziantep'in hafızasıdır" Bir santimine bile dokunulması bu şehrin geçmişine ihanet, geleceğine darbe olacaktır.. Benim söyleyeceğim budur."dedi. Akşam saatlerinde ise Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer bir açıklama yaparak bu uygulama için Vali ve Milli eğitim müdürüyle görüştüğünü ve uygulamaya geçmeyeceğini belirtti.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Gaziantep Lisesi Mezunları Derneği, yaptığı duyuruda, Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile kurulan ve Gaziantep'in sembol kurumlarından olan Gaziantep Lisesi mevcut binasının bir kısmının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bahçelievler Anadolu Lisesi olarak hizmet vereceği yolunda bir karar alındığını belirterek "İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü bu kararını gözden geçirmeye ve Gaziantep Lisesi'nin bütünlüğünü korumaya davet ediyoruz" dedi.

KARARDAN DÖNÜLMELİ

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği yaptığı açıklamada, "Büyük Atatürk'ün talimatı ile kurulan, Gaziantep'in sembol kurumlarından, Gaziantep ve ülkeye hemen her alanda değer katan birbirinden başarılı hukukçu, bilim ve iş insanların yetiştirilmesinde etkin rol oynayan ve sınavla öğrenci alınan Gaziantep Lisesi'ni yeniden başarılı günlerini yaşaması ve Türk Milli Eğitimi içerisinde ayrıcalıklı konumuna gelmesi için çaba gösteriyoruz. Maalesef binanın yarısının Bahçelievler Anadolu Lisesi olarak hizmet vermesinin kararlaştırıldığını öğrendik. "İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü bu kararını gözden geçirmeye ve Gaziantep Lisesi'nin bütünlüğünü korumaya davet ediyoruz . Yüreğimizi acıtan ve hata olarak gördüğümüz bu karardan dönülmesi gerektiğine inanıyor, Gaziantep Lisesi Mezunlarımızı ve yetkililerini duyarlılık göstermeye çağırıyoruz"

KOÇER'İN TWİTİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve aynı zamanda Gaziantep Lisesi mezunu Nejat Koçer, akşam saatlerinde Twitter'den bir açıklama yaparak şunları yazdı: "Gaziantep Lisesinin başka bir isim altında bölünmesi ile ilgili Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün aldığı herhangi bir karar yoktur. Mezunu olduğum Gaziantep Lisemiz tarihi binasında eğitim ve öğretimine devam etmektedir. Nice başarılara imza atmasını dilerim."