Kaplan, "Gerek sağlık çalışanlarının verimli ve huzurlu çalışabilmeleri için, gerek vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmeti alabilmeleri için biran önce Gaziantep’e sağlık personeli atanmalıdır. Abdülkadir Yüksel Hastanesi tam kapasiteyle hizmet vermeye başlamalıdır. Buradan Sayın Sağlık Bakanına sesleniyorum. Gaziantep’i artık sağlığına kavuşturun” diye ifade etti.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Kaplan, Gaziantep İl Sağlık Müdürü’nün, Gaziantep’teki hastaneler ile yaptığı açıklamaya dikkat çekerek, “Bakın Gaziantep’te sağlık çökmüş durumda. Basın ve kamuoyuna yansıyan skandallar silsilesine bugün İl Sağlık Müdürü’nden açıklama gelmiş. İl Sağlık Müdürü açıklamasında diyor ki; “hizmete tam anlamıyla alınamaması fiziki eksikliklerden değil, başka illerde de görülen doktor eksikliklerindendir.” Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesini yaptınız, hastanede hizmet verecek doktor bulamadınız. Hastanenin ruhsat problemi olduğundan ameliyat yapılamıyor, tam teşekküllü hizmet veremiyor. Hizmet veremeyeceğiniz bir hastaneyi niye açtınız?"

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKÜŞE GEÇTİ

Kaplan, yaptığını yazılı açıklamada “Gaziantep’te sağlık sistemi çöküşe geçmiştir. 2 milyonu nüfusu olan Gaziantep’te artan nüfusla birlikte hastaneler yetersiz kalmakta, hastalar neredeyse yatacak yer bulamamakta ve tedavi görmekte zorlanmaktadır. Gaziantep’te, nüfusa oranla yeterli sağlık çalışanı da olmaması ve hastanelerde aşırı yoğunluk sebebiyle, ne yazık ki zaman zaman vatandaşlarımızla sağlık çalışanları arasındaki gerilimi yükseltmekte, karşı karşıya getirmektedir” diye ifade etti.

HER YERİ BETONA GÖMDÜNÜZ

Kaplan, açıklamasında AKP Hükümetine yüklenerek “AKP Hükümeti olarak yeri göğü betona gömdünüz. Ranta, peşkeşe, ağaçları kesip binalar dikmeye doymadınız! Ekonomik kriz sizin eseriniz. Şimdi nereden ne kıssak, nasıl bir zam yapsak da ülkeyi kurtarsak derdindesiniz. Ancak o gemi çoktan su aldı, vatandaşı bu kadar darboğaza sokan yanlış politikalarınıza vatandaş artık sizi o koltuklardan indirerek cevap verecektir” dedi. HABER MERKEZİ