Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, Gaziantep’te GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Tuncay Bayraktar, Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne atandı. Bayraktar’ın yerine ise Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık getirildi.

Nihat Kınık kimdir?

İnsan ticaretine geçit yok
İnsan ticaretine geçit yok
İçeriği Görüntüle

01 Temmuz 1966 tarihinde Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğan Nihat Kınık, ilk ve ortaöğrenimini Malatya’da tamamladı. Trakya Üniversitesi EMYO Gümrük İşletme Bölümü ile Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Kınık, Gelişim Üniversitesi’nde Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık alanında yüksek lisans yaptı.

Meslek hayatına 1989 yılında Yayladağı Gümrük Müdürlüğü'nde memur olarak başlayan Kınık, zamanla şeflik, müdür yardımcılığı ve müdürlük gibi görevlerde bulundu. 2016 yılında Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Vekilliği görevine atanarak 2020’de asaleten bu görevi üstlendi.

2021 yılında Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne atanan Kınık, bu görevi asaleten yürütmekteydi. Son atama kararıyla birlikte Gaziantep GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü olarak görevine başlayacak.

Evli ve iki çocuk babası olan Nihat Kınık, yeni görev yeri olan Gaziantep’te bölge ticaretinin daha etkin ve düzenli yürütülmesi adına çalışmalarını sürdürecek.