Yapılan açıklamaya göre, LGS birincileri Gaziantep’teki liseleri tercih etmeleri durumunda belediyeler tarafından her ay 10 bin TL eğitim desteği alacak.
Tercihini Gaziantep’ten yana kullanana büyük destek
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “LGS'de tam puan alan öğrencileri Gaziantep'e davet ediyoruz. Ülkemizin dört bir köşesinden ve şehrimizden LGS'de tam puan alan öğrencilere, Gaziantep'imizdeki liselere yerleşmeleri hâlinde belediyelerimiz tarafından aylık 10.000 lira eğitim desteği sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.
“Gaziantep’in imkanlarıyla donatın” çağrısı
Açıklamada, öğrencilere seslenilerek şu ifadeler kullanıldı: “Haydi, tercihinizi Gaziantep'ten yana kullanın, ortaöğretim hayatınızı şehrimizin muhtelif imkânlarıyla donatın.”
Uygulamanın, nitelikli öğrenci potansiyelini Gaziantep’e çekmek ve başarılı gençleri desteklemek amacıyla hayata geçirildiği belirtiliyor. Eğitim çevreleri, bu teşvikin hem şehrin eğitim kalitesine katkı sağlayacağını hem de öğrenci motivasyonunu artıracağını ifade ediyor.