Başkan Şahin, yeni dönemle ilgili projelerini anlatarak, “Yüzde 65'i çarpık yapılaşmış olan ve grileşen Gaziantep’i yeşil alanlarla cennete dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu.

Şahin, özellikle konut, ulaşım, yeşil alanlar, içme suyu, tarihi ve kültürel doku gibi alanlarla ilgili projelerini anlattı. Organize Sanayi Bölgesinin yakınında kurulan 50 bin konutluk Kuzeyşehir’in ardından 140 bin kişinin yaşayacağı Geneyik ve kentin doğusuna da yeni bir kent kurulacağını söyleyen Başkan Şahin, “Her gün 150 bin çalışan şehirden Organize Sanayiye taşınıyor. Zaman ve ulaşım gideri açısından çok büyük bir kayıp. Biz nerede çalışanların yoğunluğu varsa oranın hemen yanına bir yaşam alanı kuruyoruz. Bakın işte Organizenin hemen yanına 50 bin konutluk bir yeni şehir kurduk. Amacımız, bu şehirde konut sorununu kökten çözmektir. Gaziantep çok sıkıştı, Kuzeyşehir, Geneyik ve kentin doğusuna inşa edeceğimiz yeni şehirlerle Gaziantep’in çapını genişletiyoruz. Gaziantep rahatlayacak” dedi.

EN FAZLA PAY GAZİANTEP'E

Gaziantep’in gelecekle ilgili imar ve ulaşım master planlarının hazır olduğunu kaydeden Başkan Şahin, “Artık kentin ne kadar büyüyeceği belli. Kervan yolda dizilmeyecek” dedi. İçme suyu, şehirleşme, ulaşım ve altyapı gibi alanlardaki mega projelere çok büyük bütçeler ayırdıklarını açıklayan Başkan Şahin, Gaziantep’in son beş yıl içerisinde devlet yatırımlarından en fazla faydalanan il konumuna geldiğini bildirdi. Şahin, Türkiye'nin en büyük içme suyu projelerinden biri olan Düzbağ projesinin, devlet yatırımına dönüştürülerek 2 yıl gibi kısa sürede tamamlanmasını sağladıklarını açıklayarak, “Böylesine bir proje geçmiş dönemlerde yapılsaydı, 10 yıldan önce tamamlanmazdı" dedi. HABER MERKEZİ

FTOO: