Kurban kesmek isteyen vatandaşlar, bayram sabahı Gaziantep Yardım Vakfı’na giderek, kurbanlıklarını seçecek ardından da, pandemi nedeniyle alınan kurallara uygun bir ortamda kurbanlıklarını kestirebilecektir.

RANDEVULU KESİM SİSTEMİ

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, KOVİD-19 salgını dolayısıyla bu yıl kurban kesimi ile ilgili yeni kurallar getirildiğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ hükümlerine uygun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla soğuk hava depo sayımızı üçe çıkardık. Altyapımızı güçlendirdik. Kurban kesimi bu yıl randevulu sistemle yapılacak. Kesim alanına gelen herkesin ateşi ölçülecek, maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edeceğiz. Salgınla mücadele kapsamında kesim alanlarında kalabalık oluşmamasına dikkat edeceğiz” dedi.

KURBANLIKLAR TİTİZLİKLE SEÇİLİYOR

Başkan Yetkin, vatandaşların kurban ibadetlerini kolaylaştırmak amacıyla her türlü tedbiri aldıklarını vurgularken, şöyle devam etti: “Gaziantep Yardım Vakfı olarak her olduğu gibi bu yıl da 400 civarında kurbanlığın kesimhanemizde hijyenik koşullarda ve kurallara uygun olarak kesilmesini sağlayarak vatandaşlarımıza kolaylık sağlıyoruz. Vatandaşlar bayram sabahı vakfımıza gelerek daha önceden titizlikle seçilmiş, kurban olmaya uygun küçük baş hayvanlardan istediğini seçiyor ve kesim için sıra numarası alıyor. Randevu sırası gelince de kurbanlığını kestiriyor. Vatandaşlar isterlerse etlerinin tamamını kendisi alabilir ya da bir bölümünü yoksullara ulaştırılmak üzere vakfımıza bağışlayabilirler.”

VEKALETLE KURBAN KESİMİ

Yetkin, Gaziantep dışında yaşayıp da vekaletle kurban kestirecek vatandaşlara da yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Kurban kestirmek isteyenler, vakfımızı arayarak ve görevlilerimizi vekil ederek kurbanlıklarını huzur ve güven içinde kestirebilirler” şeklinde açıklamada bulundu.