GETHAM'ı da açan Bakan Varank, Gaziantep Valiliğini, il başkanlığını ziyaret ederek, Sanayi Odası'nda istişare toplantısına katıldı. Varank, "Biz Gaziantep'in daha iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Biliyoruz ki, gelecek sadece yüksek katma değerli teknoloji üretenlerin olacaktır" dedi. Varank, Gaziantep'in, Türkiye'nin en değerli marka şehirlerinden birisi olduğunu belirtti.

merkez-001.jpg

GAZİANTEP REKABETÇİ BİR ŞEHİR

Varank, "Bu açıdan baktığımızda Gaziantep, rekabetçi ve başarı odaklı ruhuyla her geçen gün daha iyiye gitmektedir. 2000 yılında Türkiye'nin toplam ihracatında yüzde 1,5 payı olan Gaziantep, bugün bu payını 3 kat artırarak, yüzde 4,2 seviyesine yükseltti. 2017 yılında 6,6 milyar dolarlık ihracata imza atarak, dış ticaret fazlası veren şehirlerimizden biri oldu. Bu başarıların devamı için bilimde ve teknolojide her günümüzü bir önceki günden daha güçlü şekilde ilerleyerek geçirmek zorundayız."

GELECEK İPOTEK ALTINDA

Bu sayıların, Gaziantep'in dinamizmine, birikimine, tecrübesine kıyasla beklenilenin çok altında olduğunu vurgulayan Varank, "Bu kadar güçlü bir sanayinin olduğu şehrimizde, ilgili aktörlerin çok ciddi iş birliği yaparak bu sayıları hızla artırması gerekmektedir. Biz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü biliyoruz ki milli olarak üretmediğimiz her teknoloji geleceğimizi ipotek altına almaktadır. Bağımsızlığımıza kastedenlere karşı gösterdiğimiz feraseti, başta bilim insanlarımız olmak üzere tüm aktörlerimizle beraber bilim ve teknoloji alanında da göstermemiz gerektiğine inanıyorum." dedi.

2020 HAZIRLIĞI

Üniversite-sanayi iş birliğini çok önemsediklerini, üniversitelerde üretilen bilginin, teknolojinin, yerli üretime dönüşmesi ve ticarileşmesi için başta TÜBİTAK destekleri olmak üzere, çok sayıda destek ve teşvik programı yürüttüklerini anlatan Varank TÜBİTAK olarak 19 milyon lira destek sağlayacakları Gaziantep Bilim Merkezi'ni 2020 yılında hizmete açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

bakan1-002.jpg

KALYONCU: 2023 VE 2071 VİZYONUNA YAKIŞIR BİR EĞİTİM

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu: “Üniversiteler ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmekte ve bilgiyi insanlığın yararına sunmaktadır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde kurulan ilk vakıf üniversitesidir. Üniversitemiz öğrenci odaklı ve mesleki yeterlilik kazanmasına önem veren bir eğitim anlayışına sahiptir. Bu yıl, üniversitemizin kuruluşunun 10. yılını kutlamaktayız. 10 yıl içinde; üniversitemiz, fiziki ve beşeri altyapısını tamamlamış, tüm öğretim üyeleri ile yayın yapan, akademik araştırmaları atıf alan, Ar-Ge çalışmaları yapan ve patent üreten nitelikli bir öğretim kurumu haline gelmiştir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük ve güçlü bir devletin 2023 ve 2071 vizyonuna yakışır bir şekilde, beşeri bilimler başta olmak üzere, bilim ve teknoloji odaklı bir yapılanma içindedir ” dedi.

bakan25-001.jpg

SANAYİCİLERİ DİNLEDİ

Sanayi Odası (GSO) Meclis toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep’in üreten ve çalışan bir şehir olduğunu söyledi. GSO Ekim ayı Meclis Toplantısı Bakan Mustafa Varank’ın katılımıyla GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bakan Varank, Gaziantep’te olmaktan ve GSO Meclis Toplantısına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gaziantep çalışan, üreten ve sanayisiyle ülkemizin öncü şehirlerinden birisi” dedi. Varank, “Gaziantepli sanayiciler çok güçlü ve zorlukların üstesinden gelmeyi biliyor. İnşallah bu süreci hızlıca atlatırsak daha mutlu, daha güzel günler göreceğiz” ifadelerini kullandı.

egitim.jpg

KONUKOĞLU: 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu da, Gaziantep ve Türkiye için gece gündüz demeden çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini belirterek, “Önümüzdeki taşlar temizlendikçe biz koşmaya başlarız. Biz ülkemiz için üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Gaziantepli sanayiciler olarak bundan sonra da ülkemiz için, ekonomimiz için yedi gün yirmi dört saat çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

merkez2.jpg

ÜNVERDİ: GAZİANTEP’İN PİLOT İL SEÇİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Model fabrika kurulacak 5 il arasında Gaziantep’in de yer aldığını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ile mutabakata vardığımız Model Fabrika Projesi imza aşamasına geldi. Bunun akabinde GSO olarak başlattığımız, Sanayide Dönüşüm Projesi’nin sağlanabilmesi kapsamında Gaziantep’in pilot il seçilmesini talep ediyoruz. Bakanlığınızın desteği alınarak, merkezin yüksek eğitim almış kalifiye elemanlarla, endüstri 4.0 dönüşümünü sağlayacak nitelikte personel eğitim merkezi haline gelmesini istiyoruz. Ayrıca, Polateli-Şahinbey OSB’nin İskenderun Limanına bağlantısı yapılacağından dolayı, mevcut OSB destekleri ile hayata geçirilmesi yerine, Nitelikli Endüstri Sanayi Bölgesi kapsamında özel teşviklerle uluslararası yatırımcılara açılmasının sağlanması gerektiği düşüncesindeyiz. Bu sayede düşük teknoloji ürünlerden orta-yüksek teknoloji ürünlere geçişimiz hız kazanacak” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ - AA