Kırmızı – siyahlı kulüpte Gaziantepli antrenörlerin antrenmanlara almayan futbolcuların hatalı davrandıklarını belirten TÜFAD, ahde vefayı hatırlattı.

Gaziantep TÜFAD şubesiş tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu:

TÜRKİYE FUTBOL ANTRENÖRLERİ DERNEĞİNİN

KURULUŞ AMACI VE GÖREVLERİ

1- Türk futbol antrenörlerini bir çatı altında toplayarak futbolumuzun gelişiminin güçlenmesi için zorunlu görülen davranış birliğini sağlamaktır.

2- Futbolda gelişmiş ülkelerdeki bilgileri, yayınları üyelerine daha çabuk ve sağlıklı olarak ulaştırabilmek.

3- Dallarında uzmanlaşmış yerli ve yabancı öğretim üyelerini davet ederek seminerler ve TFF - TÜFAD arasında organize edilen antrenör kursları düzenlemek.

4- Yurt içinde spor üst yönetiminde görevler alarak yardımcı olmak.

5- Üyelerine kulüpler ve futbol federasyonuyla ilgili yol gösterici olmak.

6- Olanakları nispetinde üyelerine sosyal yardımlarda bulunmak.

7- Teknik yayın, kitap, dergi, broşürler yayınlayarak mesleki bilgilerini arttırmak.

8- Her türlü bilimsel çalışmalara yapmak sergiler ve balo düzenlemek.

Spor kamoyuna bilgilendirme

Her hangi bir antrenörün bir kulüple anlaşması veya herhangi bir kulübün antrenör tercihi tamamen antrenörün ve kulüp yönetiminin inisiyatifindedir.

Gaziantepli antrenörlerimizin gerek Gaziantep’te gerekse Gaziantep dışında çalışması bizleri sevindirir ve gururlandırır.

Ancak Gaziantepspor’un içinde bulunduğu bu durumda fedakârlık ederek bu zamana kadar görev yapan antrenör arkadaşlarımıza Gaziantepspor yönetiminin ne kadar destek verdiğini sorgulamak gerekir. Ayrıca takımın başında Gaziantepli bir antrenör çalışırken, bu liglerde çalışma izni dahi olmayan yabancıları (Fransızını, Faslısını) gerek kondisyoner gerekse antrenör yapmaya yeltenen zihniyete de amacının ne olduğunu sormak gerekir.

Takım içinde huzursuzluklara sebep olan sözde abi pozisyonundaki oyuncular acaba Gaziantepspor forması sevgisinden mi ? Yoksa alacakları yüksek ücretleri düşünerek mi ? Bu genç oyuncuları protestolarına alet etmişlerdir?

Dahası dünya da eşi ve benzeri görülmemiş bir şekilde sözde profesyonel olarak bu işi yapan oyuncular hangi akla hizmet ederek antrenörleri idman sahasına almadan kendi başına antrenman yapma cüretini göstermişlerdir. Bunlar bu gücü nerden ve kimden almışlardır. Söz de yönetim kurulu bu davranışa niçin sessiz kalmıştır.

Bir şeyi gözden kaçırmayalım şu an sahada mücadele eden genç grubun tamamı altyapıda oynayan oyunculardan kurulu “ hani övgü ile bahsettiğimiz yürekleri ile oynayan fedakâr oyuncular” sizlere de sormak lazım, bu davranışınızla sizlerin gelişimine katkı sağlayan gerek altyapıda sizlere emek veren gerekse A takımda bu sezon sizlere forma veren sizleri sahaya süren antrenörlerinizin emeğine saygısızlık etmediniz mi? Onlarda Gaziantepspor’a olan sevgilerinden parayı pulu aramadan yüreklerini ortaya koyarak bu olumsuz süreçte bir şeyler yapmaya takıma katkı sağlamaya çalıştılar.

Şimdi yeni bir antrenör geldi tercihlere saygımız sonsuz, isteyen istediği kişi ile çalışır bizlerde bu antrenör arkadaşlarımıza gerekli desteği vermeye çalışırız. Çünkü bu şehrin takımlarının başarısı hepimizin başarısıdır. Ama Gaziantepspor’da sezon başından bu yana yaşananlar hocalarımızın değil bu takımı yönetenlerin bilgisizliği ve beceriksizliğidir.

Peki, yönetici arkadaşlarımıza soruyoruz. Yemeği hocamı temin edecek? Takımın deplasman masrafını hocamı karşılayacak? Oyuncuların alacaklarını hocalar mı ödeyecek ? Esnafın borcunu hocamı verecek?

Birazda matematik yapalım:

3+ödenen = yıllık 5.000. 000 TL.

22+ödenen= 500.000 TL herhalde olay anlaşılmıştır.

Gaziantepli antrenörlerin başarıları:

Gaziantepli antrenörler 10 takımı bir üst lige çıkartmıştır.

Gaziantepli antrenörler çalıştırdıkları takımlarında 12 Play Off mücadelesi vermişlerdir.

Gaziantepli antrenörler birçok takımı zor şartlarda alıp kümede bırakmışlardır.

Gaziantepli antrenörlerle Gaziantepspor Avrupa da İnter Toto ve UEFA kupasına katılmış ve Dünya devi takımları da yenme başarısı göstermiştir.

Gaziantepli antrenörler Gaziantepspor’un en popüler olduğu dönemlere damga vurmuş, tüm Türkiye’yi ve Avrupa’yı, Afrika’yı gezerek tespit ettikleri oyuncuları takıma kazandırmış ve Gaziantepspor’un hem sportif başarısına hem de ekonomik olarak diğer kulüplere transfer olan oyunculardan alınan yüksek bonservis bedelleriyle bu kulübe katkı sağlamışlardır.

Gaziantepli antrenörler yurt dışında da çalışıp çalıştıkları kulüplerde UEFA ön eleme turu oynama başarısında yakalamışlardır.

Gaziantepli antrenörlerimizin eğitimine çalışmalarına dil uzatan her kim olursa bizlerde gerekli cevabı vereceğiz.

Antrenörler birer eğitimcidir. ( bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum ) HZ. Ali

( bizler küçükken bize şunu derlerdi sıçan olmadan çuval dibi delmeyin )

Gaziantep TÜFAD olarak derneğimize kayıtlı bulunan 286 üyemiz ile gerek Gaziantep futboluna gerekse Türk futboluna katkı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Tüfad Gaziantep şubesi yönetim kurulu

A.SERDAR ÖZEKŞİ