Eğer iki takım da toparlanmaz, puan kaybına son vermez ise, bu gidişle küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar.

Şehrimizin takımlarından süper lig ekibi Gaziantepspor ile PTT 1. Ligde mücadele veren Büyükşehir Belediyespor’un aldıkları başarısız sonuçlardan sonra riskli takımlar arasına girmesi endişe yarattı. İki takımın da peşpeşe kayıpları, tesadüf eseri puan sıralamalarında aynı puana denk gelmeleri, Gaziantepli sporseverlerin kafasını karıştırdı..

GAZİANTEPSPOR 12'NCİ SIRADA

Sergen Yalçın geldikten sonra üst üste galibiyetler alarak derin nefes alan Gaziantepspor ligin ikinci yarısında ise büyük bir düşüş yaşadı. Geride kalan üç haftada sadece 1 puan toplayabilen Kırmızı-siyahlılar alt sıradaki takımlara yaklaştı. Üç takımın küme düşeceği Süper Ligde Kırmızı-siyahlıların en yakın rakibi ise 21 puanlı Çaykur Rizespor. Deplasmanda Rize'den fark yiyerek mağlup olan Gaziantepspor bu hafta Karabük ile çok zorlu bir maça çıkacak.

BÜYÜKŞEHİR 15'İNCİ SIRADA

Sezona şampiyodnluk parolasıyla başlayan ve en az ilk 6 sırayı hedefleyen Büyükşehir Belediyespor ise herkesi şaşırttı. Ligin ikinci yarısına kötü Mavi-beyazlılar 15. sıraya gerileyerek ateş hattına düştü. Bu sezon PTT 1’inci liginde 4 takımın düşecek olması nedeniyle alt sıralarda adeta cadı kazanına dönmüş durumda.. Büyükşehir Belediyespor küme düşme potasında ki Fethiyespor ile arasında sadece bir puan bulunuyor. Ligin son sırasında ise Adanaspor 24 puanla 17’inci sırada, Tavşanlı Linyitspor 21 puanla 18’inci ve Kahramanmaraşspor ise 12 puanla son sırada yer alıyor.

GAZİANTEPSPOR NE YAPTI?

Gaziantepspor 22 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik, 10 mağlubiyet aldı. 26 kez fileleri havalandıran Kırmızı-siyahlılar kalesinde ise 39 gol gördü. Teknik direktör Bülent Uygun'la yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Sergen Yalçın, çıktığı 11 maçta 5 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

BÜYÜKŞEHİR NE YAPTI?

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oynadığı 25 maçta 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 mağlubiyet elde etti. Topladığı 26 puanla 15’inci sırada yer alıyor. Atığı 19 gole karşılık kalesinde 31 gol gördü.

İŞTE İKİ TAKIMIN DA KALAN MAÇLARI

GAZİANTEPSPOR (26)

23. Karabükspor (d)

24. Kayserispor

25. Konyaspor (d)

26. Fenerbahçe

27. Sivasspor (d)

28. Kasımpaşa

29. Elazığspor (d)

30. Gençlerbirliği

31. Trabzonspor (d)

32. Erciyesspor (d)

33. Eskişehirspor

34. Bursaspor (d)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR(26)

28. Ankaraspor

29. Şanlıurfa (d)

30. Adanaspor

31. Mersin İmanyurdu (d)

32. Orduspor

33. Karşıyaka (d)

34. Manisaspor

35. Kahramarmaraş (d)

36. İstanbul Büyükşehir

37. Tavşanlı Linyit (d)

38. Fethiyespor