Dünyaca ünlü Fransız Pasta Şefi Michelin Yıldızlı Daniel Rebert, Gaziantepli şeflerle bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine Gaziantep’e gelen Rebert, Gaziantep’te öğrenciler, ev hanımları ve şeflerle buluştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehmet Rüştü Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde 3 gün 40 kişiye pasta eğitimi veren Rebert, Gaziantep’in, Gaziantep fıstığı gibi bir değere sahip olduğu için çok şanslı olduğunu söyledi. Gaziantep’e ilk olarak 2010 yılında geldiğini belirten Rebert, Gaziantep’in çok zengin bir kültüre sahip olduğunu belirtti.

ÇOK GÜZEL YEMEKLER YEDİM

Gaziantep’te çok güzel yemekler yediğini ve hepsinin ayrı bir tadı olduğunu ifade eden Rebert, Gaziantep’in olağanüstü güzelliklere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Gaziantep’e ilk olarak 2010 yılında gelmiştim. İlk olarak 2011 yılında bu etkinliğin temelini atmıştık. Gaziantep’te böyle bir projeyi yapmayı planlamıştık. Gaziantep Mutfak Müzesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi açıldıktan sonra buraya gelip 3 gün pastacılık eğitimi vermem rica edilmişti. Buraya geldiğimde çeşitli pasta ve kurabiyeler yaptım. Tarifime eklemek için bir fıstıklı krema yaptım. İlk defa fıstık kullandım. Çünkü Gaziantep’te olduğum için fıstık eklemek istedim. Buraya geldiğimde ve burada 3 gün boyunca verdiğim kurslar süresince limonlu, bademli ve sütlü çikolatalı tartlar, kurabiyeler ve pasta yaptım. Buradaki son gün uzman ve şeflerle beraberim. Gaziantep’teki pastacılık şefleriyle birlikte olmaktan çok mutluyum. Mandalina ve portakallı bir kek yaptım ve üzerine koyduğum mandalina ve portakal kabuklarıyla süsledim. Bugün yapacağım ise çok tipik, Avrupa’da kullanılan ve çok yenilen bir tart. Fıranboğazlı ve tarçınlı bir tart yaparak bugünü sonlandıracam."

OLAĞANÜSTÜ GÜZEL

Antep'te öğle ve akşam vakti çok lezzetli yemek yediğini anlatan Rebert, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hakikaten çok şanslısınız. Ben buraya kendi yaptığım pastaları öğretmeye geldim ama burada olduğum süre içinde sizlerin müthiş yemeklerinizi tatma şerefine nail oldum. Gaziantep’te olmaktan çok mutluyum. Çünkü dünyanın her yerini gezip farklı tatları, kültürleri tatmak gerekir ve Gaziantep bunun için çok zengin bir kültüre sahip olan, çok doğru bir adres. Çok olağanüstü güzelliklere sahip bir şehriniz var. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bizi burada çok güzel ağırladı ve pek çok kez yemeklerinizden ve tatlılarınızdan tatmak keyfine ulaştık. Gaziantep ve Gaziantep fıstığı gibi bir değere sahip olduğunuz için çok şanslısınız.”

İHA