Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne üye ülkelerin ‘Olimpizm’ temalı etkinliklerle gerçekleştirdiği ‘Olimpik Gün’ şenlikleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 2 Haziran 2012 Pazar günü Türkiye’nin 3 kentinde (Eskişehir, Gaziantep ve Mersin'de) düzenlenecek organizasyonlarla kutlanacak. Bu kutlamalarının tanıtım toplantılarını gerçekleştiren TMOK Heyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Toplantı Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) İkinci Başkanı Türker Aslan, Dünya Spor Yazarları Birliği Başkanı Esat Yılmaer ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun katıldı. Türkiye Olimpiyat Komitesi olarak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (İOC) kuruluşunun (23 Haziran 1984) dünyanın bütün ülkelerinde kutlandığını ifade eden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi İkinci Başkanı Türker Aslan, bu kutlamanın bu sene 27’sini yapacaklarını söyledi. Bu açıdan Türkiye olarak kendilerinin de Olimpik Gün Koşusu’nu Gaziantep, Eskişehir ve Mersin’de gerçekleştireceklerini kaydetti.

KARARLI OLDUĞUMUZUN GÖSTETGESİDİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Türkiye’nin 2020 Olimpiyatlarına adaylığı öncesinde böylesi organizasyonların önemli olduğunu söyledi. Bu hazırlık öncesinde Türkiye’nin üç değişik kentinde olimpik koşunun düzenlenmesinin önemine dikkat çeken Güzelbey, “Bu etkinlik Türkiye’nin 2020 Olimpiyatları’nı almakta ne kadar kararlı olduğunun göstergesidir. 2 Haziran’da tüm Gazianteplilerin bu etkinliğe destek vereceğine inanıyorum. Organizasyonda büyük emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

YÜZÜMÜZÜN AKI İLE ÇIKACAĞIZ

Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir de, Gaziantep’i marka şehir haline getiren yöneticilerle çalışmaktan memnun olduğunu dile getirerek, “Tarihte, kültürde, sanatta, ekonomide ve sporda Gaziantep’i bir marka haline getiren başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Biz de valilik olarak bu organizasyona her türlü desteği vereceğiz ve inşallah yüzümüzün akı ile çıkacağız.” ifadelerini kullandı. Toplantı sonrası Güzelbey’i makamında ziyaret eden TMOK Heyeti, burada Başkan Güzelbey’den Gaziantep ile ilgili bir takım bilgiler aldı. Gaziantep’in genel yapısı ve spor kitlesi ile ilgili düşüncelerini aktaran Güzelbey ise, Türkiye’nin 2020 Olimpiyatları öncesinde bu tür etkinliklerinin yerinde ve önemli olduğunu söyledi. Güzelbey, Gazianteplilerin bu etkinliğe en yüksek katılımı göstereceklerini ifade etti.

KOŞU KAMİL OCAK STADI ÖNÜNDEN YAPILACAK

2 Haziran Pazar günü Kamil Ocak Stadyumu önünde gerçekleşecek olan koşuya Gaziantep ve çevre illerden de katılımcıların gelmesi bekleniyor. Sabah saat 10.15’de Kamil Ocak Stadyumu önünde başlayacak olan koşu, kalenin etrafında tur atılıp tekrar stat önüne gelmesi ile son bulacak. Koşuya her yaşta insanlar katılırken, katılımcılara günün anısına Uluslar arası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacfues Rogge ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener imzalı sertifika verilecek. Yürüyüş ve koşunun ardından kent meydanında İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na aday üç şehirden biri olması kutlanacak, kutlamalar festivale dönüşecek.