Şimşek, Belediye başkanlarının, vizyonu ve çalışkanlığı sayesinde Gaziantep'in, kültür ve sanat şehri olduğunu söyledi.

GAZİNTEP’İMİZİ, İLERİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ

“Bakanlık ölçeğinde yapılacak olan projeleriyle Gaziantep’i çok daha ileriye taşımak istediklerini belirten Tahmazoğlu, “Bakanıyla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, yerel yöneticileriyle, halkımızla ve tüm teşkilatımızla, Gaziantep’i hak ettiği noktaya ulaştırmak için büyük gayretler içerisindeyiz. Sayın valimizde, Allah razı olsun, her türlü desteği veriyor. Gaziantep için hep birlikte, el ele veriyoruz” dedi.

GAZİANTEP, MÜLTECİLERE KUCAK AÇTI

Türkiye’ye sığınan mültecilere, Gaziantep’in kucak açtığını anımsatan Tahmazoğlu, şunlara değindi:“Büyüyen Gaziantep’te, kendi nüfusumuzun yanı sıra mültecileride dikkate alıyoruz. Türkiye’ye sığınan yaklaşık 3 milyon Suriye’linin altıda biri, Gaziantep’imizde. Mülteci kardeşlerimize, kucak açan diğer illerde var ama; Gaziantep, herkese kucak açan, herşeyiyle kucaklayan, çalışan ve gayret gösteren bir şehir.”

TAHMAZOĞLU, AKKENT MAHALLESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Tahamazoğlu, kendi döneminde faaliyete geçen Akkent Mahallesi hakkında bilgi verirken, inşaat aşamasında olan projeleride aktardı:“Akkent Mahallesi; bizim dönemimizde kurduğumuz bir yer. Şu anda 25 bin nufüsu ulaşan ve gittikçe de genişleyen bir mahallemiz. Hemen yanı başımızda hükümetimizin yatırımları doğrultusunda inşaatı devam eden, 1875 yataklı Şehir Hastanemiz bulunuyor. Yine belediyemizce, inşaatı devam eden Türkiye’nin Çamlıca Camisi’nden sonra; ikinci büyük camisi olan Akkent camisinin inşaatıda hızla devam ediyor. Bunuda önümüzdeki yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Yine Akkent Mahallemizde 85 bin metre kare alana inşaa ettiğimiz Spor Köyümüz mevcut. İçinde ise; kapalı spor alanı, yüzme havuzları bulunuyor. Şimdi ise; okçuluk ve ampüte sahasını, inşaa ediyoruz. Bu bölgemizde aynı zamanda semt pazarımız ve okullarımız var.”

300 KONUTUN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Kentsel dönüşüm çalışmalarına dikkat çeken Tahmazoğlu, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Şu anda; 300 konutun yıkımı gerçekleştirdik. Bir taraftanda 10 bin konut yaparak, güzel sağlıklı yapılaşmayı sağlıyoruz. Diğer taraftan; parklar, gençlik merkezleri, sosyal tesislerimizle vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu her alanda çalışmamızı sürdürüyoruz” dedi.

35 BİN METRE ALANI KAPSAYAN BÜYÜK BİR TESİS

Gaziantep’in büyüyüp, geliştiğini vurgulayan Tahmazoğlu, Temelini atacağımız Kongre ve Kültür Merkezimiz, Gaziantep’imizin, önemli bir ihtiyacını karşılayacak” ifadesini kullandı. 35 bin metre kare alanı kapsayan merkezi, 2018 yılı bitmeden tamamlayacaklarını kaydeden Tahmozoğlu, şunları söyledi: “Şehitkamil Kültür Merkezimiz yıllardan beri hizmet veriyor. Ama; Gaziantep büyüyor ve gelişiyor. Bölgemizin; böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Şehir hastanesi bittiği zaman bunun önemi daha çok ortaya çıkacak. Sayın başbakan yardımcımız gelirken, ‘böyle bir tesisi bitirebilecek misiniz?’diye sordu. Inşallah 2018 yılı bitmeden ve 25 Aralığa bırakmadan bitirmeye çalışacağız. Belkide 25 Aralık tarihinde, hem panorama müzemizin hemde buranın açılışını yaparız. Aynı gün temelini attik. İnşallah aynı günde açılışını yaparız. Büyük bir tesis; 35 bin metre kare alanı kapsayan, 2 katlı otaparkıyla, girişte 3 bin metre kare fuayesiyle, 1600 kişilik büyük salonu ve yanlarında 450 kişilik salonlarıyla, lokantasıyla, mescidiyle ve alt-üst kısmında bulunan nikah salonlarıyla vatandaşımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak salonlarımızda mevcut. Yatırımlarından dolayı ve her türlü deteği esirgemeyen başbakan yardımcımız Sayın Mehmet Şişek’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

ŞİMŞEK; DİMDİK AYAKTAYIZ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bu sene Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyüme performansını ortaya koyacağız inşallah" dedi. Şimşek, Belediye başkanlarının vizyonu ve çalışkanlığı sayesinde Gaziantep'in kültür sanat şehri olduğunu söyledi. Türkiye'nin üzerinde büyük oyunlar oynandığını terör örgütlerinin musallat edildiğini dile getiren Şimşek, "Geçen sene hain darbe girişimini yapmaya kalktılar. Bölgedeki terör örgütleri Türkiye'nin başına musallat oldu. FETÖ, DEAŞ buna rağmen dimdik ayaktayız. Güçlü bir şekilde medeniyet yarışında yolumuza devam ediyoruz. Allah'ın izniyle biz bu coşku, heyecan ve ruhla kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz sürece hiç kimsenin Türkiye üzerinde oyun oynaması mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

TÜRKİYE, DÜNYA İLE ARASINI KAPATIYOR

Türkiye'nin batının ülkeleriyle arayı kapattığına dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti: "Türkiye dünya ile arayı kapatıyor. Dün Brüksel'de Avrupa Birliği ile yüksek düzeyli diyalog toplantısı yaptık. Düşünsenize 2000'li yılların başında kişi başına milli gelirde Avrupa'nın üçte bir düzeyindeydik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetlerinin 15 yıllık iktidarında Türkiye Avrupa Birliğiye arayı 25 puan kapatmış. Yani üçte bir düzeyinden üçte iki düzeyine çıkmış. Bu sene Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyüme performansını ortaya koyacağız inşallah. Bu sene bir milyondan fazla kardeşimize yılın ilk 7 ayında istihdam imkanı oluşturduk. Türkiye hızla kalkınıyor, gelişiyor hem yerelde hem de ülke çapında."

KARDEŞ KARDEŞE, VURDURULUYORUZ

"Türkiye bölgenin teminatıdır" vurgusunu yapan Şimşek, Yakın tarihte büyük oyunlar oynandığını, bütün ülkelerde fitne ve fesatın kol gezdiğini aktararak şunları belirtti: "Kardeş kardeşe vurduruluyor. Allah'ın izniyle biz birliğimizi koruyacağız, kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Bütün bu oyuna karşı sürekli uyanık ve güçlü olacağız. Bu bölgede barışın, istikrarın, refahın da kilit ülkesi olmaya devam edeceğiz. Türkiye bu bölgenin teminatıdır. Onun için buranın sağlam, güçlü olmasının Tükiye'nin sınırları ötesinde bir anlamı var. O nedenle biz aranızdaki ufak tefek farklılıkları bir kenara bırakacağız. Dedikoduya, fitneye asla prim vermeyeceğiz. Biz ne yapıyorsak yapalım işçimiz, mimarimiz, sanayicimiz işini yapaca. Ve biz bir bütün olarak daha güçlü olacağız. Başarıdan başarıya koşacağız. Biz bir taraftan bu güzelim eserlerin temelini atarak ülkemizi güçlendiriyoruz. Bir taraftan dünyanın 190 ülkesine ihracat yaparak yenilikçi, teknolojik ürünlere imza atarak ülkemizi bu küresel rekabette güçlü bir şekilde konumlandırıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kongre merkezimizde hayırlı olsun." Ayşegül BAĞCI