Geçtiğimiz yıl 719 öğrencinin tam puan alarak birinci olduğu sınavda bu yıl sayı oldukça değişti. 452 adayın tüm soruları soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olduğu sınavda Gaziantep’ten 11 birinci çıktı. Geçtiğimiz yıl ise 23 öğrenci LGS’de Türkiye’de birinci olmuştu. Özel okulların birinci çıkartarak dikkat çektiği sınavda, Turgut Özal, Vicdan Ahmet Güner ve Şehitkamil Belediyesi Öğretmenler ortaokulu listeye ismini yazdıran okullar oldu.

ÖZEL OKULLAR ATAĞA GEÇTİ

LGS sınavında özel okulların başarısı dikkat çekti. Özel Erdem Koleji’nden iki, Doğa Koleji’nden iki, Kolej Vakfından iki ve Özel Ada ile Özel Birikim Deva okullarından birer öğrencisi Türkiye birincisi oldu. Sanko okulları, Nesibe Aydın, Değer Koleji gibi okullar ise listeye giremedi.

DEVLET OKULLARI İSTENİLENİ VEREMEDİ Mİ?

Bu meslek lisesinde sadece 28 öğrenci var
Bu meslek lisesinde sadece 28 öğrenci var
İçeriği Görüntüle

Geçtiğimiz yıl yapılan LGS sınavında devlet okulları büyük bir atak yapmıştı. 13 devlet okulunda okuyan öğrencilerin 500 tam puanla Türkiye birincisi olduğu sınavda bu yıl değişiklik oldu. Devlet okullarının yerini özel okullara bıraktığı gözlenen sınav sonuçları dikkat çekti. LGS sınavında 11 öğrencinin sadece 3 tanesi devlet okulundan çıktı. Turgut Özal Ortaokulu yine listede yer alırken, bu yıl Vicdan Ahmet Güner ve Şehitkamil Belediyesi Öğretmenler ortaokulu ilk kez 500 tam puanla Türkiye birincisi öğrenci çıkardı. Birincilerden 3 tanesi Şahinbey ilçesi, geri kalanlarda Şehitkamil ilçesindeki okullardan çıktı.

VALİDEN TEBRİK

Türkiye birincisi olan 452 öğrencinin 11’i Gaziantep’ten çıktı. 8 özel okul, 3 devlet okulundan çıkan LGS birincileri gurur verdi. Vali Kemal Çeber, “Geçtiğimiz yıl yakaladığımız başarı ivmesini bu yıl da koruyarak eğitimdeki güçlü yürüyüşümüzü sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Çeber herkese teşekkür ederek, “Bu gurur tablosunun mimarları olan öğrencilerimizi, fedakârca emek veren öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ve her zaman evlatlarının yanında olan kıymetli ailelerimizi yürekten kutluyorum. Sevgili Şahinlerim, elde ettiğiniz bu başarı; azminizin, disiplininizin ve inancınızın en güzel karşılığıdır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Gaziantep’imizin eğitimdeki başarı hikâyesini hep birlikte daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

ÖĞRENCİLER ALKIŞLANDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri Berkay Turan ve Efe Safa Kızıklı, Özel Erdem Koleji ortaokulu’ndan İbrahim Tahir Güler ve Yavuz Selim Çetin, Doğa Koleji’nden Hatice Irmak Bakırtaş, Ahmet Keretlioğlu, Özel Ada Ortakolundan Berken Duran Sarıtaş ve Özel Birikim Deva’dan da Emine Gökçe Haphap Türkiye birincisi oldu. Öğrencilerin başarıları alkışlandı. Elde edilen çifte şampiyonluğun ardından bir açıklama yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, bu tarihi başarının tesadüf olmadığını, planlı ve disiplinli bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı. Gürsel, "Gaziantep Kolej Vakfı ailesi olarak, 2026 LGS'de iki öğrencimizin birden 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Ancak bizim için asıl mutluluk kaynağı, bu bireysel şampiyonlukların yanında öğrencilerimizin genelinde yakaladığımız kitlesel başarı grafiğidir. Bu yıl da geleneği bozmayarak hem kitlesel hem de bireysel alanda şehrimizin ve ülkemizin eğitim çıtasını yukarı taşıyan birçok önemli başarıya imza attık”

İŞTE O LİSTE

İbrahim Tahir Güler - Özel Erdem Koleji Ortaokulu
Yavuz Selim Çetin - Özel Erdem Koleji Ortaokulu
Emin Karayel - Turgut Özal Ortaokulu
Ali Eymen Karataş - Vicdan Ahmet Güner Ortaokulu
Ali Ulaş - Şehitkamil Belediyesi Öğretmenler ortaokulu
Hatice Irmak Bakırtaş - Gaziantep Doğa Koleji
Ahmet Keretlioğlu - Gaziantep Doğa Koleji
Berken Duran Sarıtaş - Özel Ada Ortaokulu
Emine Gökçe Haphap - Özel Birikim Deva Ortaokulu
Berkan Turan - Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu
Efe Safa Kızıklı Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu