"Türkiye'nin en gelişmiş 6. kenti olan Gaziantep İli, sanayi ve ticarette bölgemizin ve ülkemizin motor gücüdür. Ancak, ekonomisiyle marka şehir haline gelen Gaziantep ne yazık ki eğitimde başarı sıralamasında 80. sırada yer almaktadır. Okul ve derslik yetersizliği, öğretmen açığı gibi konulara çözüm getiremeyen AKP hükümetlerinin Gaziantep eğitimini yıllardır vekaleten atanan yöneticilere teslim etmesi de bu başarısızlığın en önemli nedenlerinden biridir. Ülkemizde ve İlimizde eğitim kalitesinin ve başarısının gün geçtikçe düşmesinin bir diğer nedeni ise; Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 150 bin öğretmen açığı varken, 350 bin öğretmen atama beklerken, öğretmen açığını kadrolu öğretmenler yerine ücretli vekil öğretmenler ile kapatmaya çalışmasıdır.

The Wall Street Journal'ın geçtiğimiz yıllarda yayınladığı bir araştırmaya göre dünyada nüfusu en hızlı büyüyen 9. şehir olan Gaziantep'in eğitim politikalarının da bu nüfus artış hızına göre belirlenmesi gerekmektedir. Öğretmen açığı nedeniyle derslerin boş geçmesi, okul ve derslik açığı sınıfların aşırı kalabalık olması, kadrolu öğretmenler yerine ücretli öğretmenlerin derslere girmesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Gaziantep gerçekleri"nin göz ardı edildiğini ya da önemsenmediğini göstermektedir "

Gaziantep Chp Milletvekili Sn. Mehmet ŞEKER, Milli Eğitim Eski Bakanı Sn.Ömer DİNÇER'in cevaplaması isteğiyle 26.09.2011 tarihinde vermiş olduğu soru önergesinde Gaziantebin eğitimde neden geriye düştüğünü kendi siyasi bakış açısına göre tespit ederek kısaca böyle özetlemişti.

Sebebi Gaziantep o yıl YGS'de 80'ci olmuştu. Bu sene 64. Olduk 3 yılda geldiğimiz nokta sevindirici olabilir 16 basamak öne gelmişiz ama bu tablo Gaziantebe hiç yakışmıyor.

Gerçektende nasıl oluyor da her konuda ön sıralarda yer alan bir Şehir eğitimde son sıralarda yer alıyor, araştırıldığında Sn.Vekilin saydığı sebepler önümüze çıkabilir ancak bu durumu sebep gösterip diğer durumları göz ardı etmemekte fayda var.

Suç sadece göçle gelen yoğun nüfus artışında mı, kalabalık sınıflarda mı, vekil öğretmenlerde mi ?

Bu ili yönetenlerin özellikle Milli Eğitimini yönetenlerin hiç mi suçu günahı yok ?

Ülkemizde ayrımcılık üzerine oturtulmuş eğitim politikalarının hiç mi kabahati bulunmuyor ?

Bu politikaları uygulayanlar kendilerini destekleyenlerin çocuklarına zarar vermiyorlar mı ?

Gaziantep Milli Eğitimini yönetenler liyakatlerine göre mi, yoksa siyaseten mi o makamlara getirilmiş , Milli Eğitim yönetimi ehil ellerde mi ? bunları sorgulamak lazım gelmiyor mu ?

Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevlendirme ile atanan müdürlerin hemen hemen hepsi malum bir sendikaya mensup bu ayrımcılığın göstergesi değil mi ?

Hükümete yakın olduğu iddia edilen bu sendikanın çiftliğine dönen Milli eğitim müdürlüğü iyi yönetiliyor olsa durum bu kadar vahim olurmuy du ?

Milli eğitimde başarısızlığın en önemli nedenlerinde birisi ayrımcılıktır, gidin okullara bakın malum sendikanın eylemine katılmayan öğretmenlere resmen psikolojik baskı yapılıyor. Öğretmenler yıpratılıyor sindiriliyor o da ister istemez performansını etkiliyor.

Gaziantep Milli Eğitimi yönetenler bir sendikanın şube yönetimi gibi serbest kıyafet eylemi için göstermiş olduğu performansı eğitim başarısının yükseltilmesi için harcasa daha güzel olurdu diye düşünmeden edemiyoruz...

Gaziantep'li artık eğitim alanında da başarıyla anılmak istiyor...

Bir öğrencinin başarısı karnesi ile belli olur ise, mevcut milli eğitim yönetimi 2011'de 80, 2012'de 81, 2013 yılında 64. olmuşsa başarı ortadadır...

Eyvallah sınıflar kalabalık, öğretmen açığıda var, vekil öğretmen sayısı fazla, sık sık değişen eğitim sistemine entegre olmakta güçlük çekiliyor, aileler duyarlı davranıp çocuklarını takip etmiyor, dershaneler milli eğitimin kalitesinin düşüklüğünden dolayı rant kapısı haline geldiler insanlar oraya rağbet ediyor, okula vermediği önemi oraya veriyor daha neler neler...sıkıntıları kabullenelim...

Ama birileri artık bahanelerin arkasına sığınarak hareket etmesin benimde suçum var diyebilsin, mevcut milli eğitim müdürünün karnesi zayıflarla dolu ama hala o koltukta,

Başarısızlığın cezası vatandaş her halukarda ödüyor milli eğitimi idare edenler onlar ne yapıyor ?...