Ak Parti'de 5 ilçenin kongresi tamamlandı. Nizip ilçe kongresinde konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ak Parti’nin milletin partisi olduğunu belirtirken ana muhalefet partisi CHP’ye eleştirilerde bulundu.. Gül, Gaziantep'in gösterdiği ensar ruhunun tarihe altın harflerle yazıldığını belirterek, Gaziantep'in ve Türkiye'nin dünyaya insanlık dersi verdiğini söyledi.

GÖZLER 3 İLÇEDE

Ak Parti'de Oğuzeli ilçe kongresiyle start alan ilçe kongreleri Cumartesi günü Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de katılımıyla Nizip ve Karkamış ilçe kongreleriyle devam etti. Dün Araban ve Nurdağı ilçe kongreleri de yapılan Ak Parti'de gözler Şahinbey, Şehitkamil ve Yavuzeli ilçelerine çevrildi. Bu ilçelerle ilgili genel merkezin vereceği karar bekleniyor.

BU İLÇELER TAMAM

Ak Parti'de Oğuzeli'nde Mehmet Ateş, Nizip'te Mehmet Fatih Uzunaslan, Karkamış'ta Ahmet Özaslan, Araban'da Kamil Murat Kasney ve Nurdağı'nda Mehmet Bali yapılan ilçe kongreleri ile güven tazeledi. İslahiye ilçe kongresi ise önümüzdeki hafta yapılacak. Burada da mevcut başkan İbrahim Erdoğan ile tek liste ile seçime gidilecek.

KONGREDE KONUŞTU

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Nizip İlçesi'nde partisinin 6'ncı Olağan Kongresi'ne katıldı. Eski belediye sarayında yapılan kongreye; Gül’ün yanı sıra Ak Parti Gaziantep milletvekilleri; Mehmet Erdoğan, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Abdülkadir Yüksel ve Ahmet Uzer ile partililer katıldı. Bakan Abdülhamit Gül, Ak Parti’nin milletin partisi olduğunu anlatırken hükümetlerinin Gaziantep ve Nizip’e yaptığı yatırımlardan söz etti. Bakan Gül, ana muhalefet partisi CHP’ye eleştirilerde bulundu.

ÖNCE AYIK KAFADA OLACAKSINIZ'

Ana muhalefetin son zamanlara Türkiye’nin ortak değerlerine karşı ne kadar yabancı olduğunu ne kadar farklı baktığını hepimiz görüyoruz' diyen Gül, "Bir defa Türkiye’deki meselelere söz söyleyecekseniz önce ayık kafada olacaksınız. Bakın birisi çıkıyor, eline bir şey tutuşturuyor FETÖ mensupları çıkıp onu açıklıyor; Adil Öksüz, ‘Şu kadar seyahat etti, yanında da bir kadın vardı ama tutuklamadılar, yakalamadılar’ diyor. Sonra anlaşılıyor ki o kişi bir yerde toptancılık yapan bir vatandaşmış. Yani Allah korusun bir gün Türkiye’nin yönetimini bunlara teslim etsek, toptancısı, kabzımalı, sebzecisi hepsini alır 'Adalet' diye içeriye tıkarlar. Onların adalet anlayışı bu kadar" dedi.

ÜLKEYE HİÇ BİR HAYIRLARI YOK

Bunların bu ülkeye hiçbir hayrı olmadığını dile getiren Gül, "Bugün FETÖ’cüler yargılanırken, adil tarafsız mahkemeler önünde çıkıp yürüyorsun. Dün yargıda siyasallaştığında vesaitçi anlayış içinde, ideolojik kararlar verdiğinde ve FETÖ’cülerin yapmış olduğu yargı içinde operasyonlar olurken neden çıkıp yürümediniz? Şimdi FETÖ’cüler hesap verirken seni yürüten motivasyon nedir? Kime hizmet ediyorsun? Bunlar gerçekten milletimizin, sorduğu haklı sorulardır." dedi.

SİVİLLERDEN ANLADIĞIN TERÖRİSTLER MİDİR?

Gül, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA’lar ile yapılan terör operasyonunda ölenlerin sivil halk olduğu yönündeki sözlerine de tepki gösterirken, şöyle konuştu:"Senin sivillerden anladığın teröristler midir? Türkiye terörle mücadele ederken, terörle mücadeleyi baltalayacak bu gibi sözlerin kabulü asla mümkün değildir. Önce ben şunu söylüyorum CHP’nin tabanına, Atatürk’ün kurduğu bir partinin vekili bu lafları söyleyebilir mi? Bakıyoruz CHP Genel Başkanı'ndan bir söz çıktı mı? Bir söz çıkmadı. Disipline mi verildi? CHP Genel Başkanının bu sessizliği kendi milletvekilinin, Mehmetçiğimize yapmış olduğu iftirayı kabul anlamına mı geliyor?"

ALTERNATİF PROJELER SUNMASI GEREKİR

Muhalefet partilerinin her zaman iktidarı eleştirebileceğini aktaran Gül, muhalefetin iktidara alternatif olarak projelerini sunması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin ulusal güvenliğiyle ilgili konularda iktidarla muhalefetin bir ve beraber olması gerektiğine dikkati çeken Gül, "Bu meselede ortaya konan tavır, ancak terör örgütlerini sevindirir. Türk siyasetinin en büyük sorunu ana muhalefetin getirmiş olduğu üsluptaki seviyesizliktir. İnşallah 2019'dan sonra Türkiye, istikrar ve demokratik kazanımlarını daha kalıcı hale getirecek. Çünkü bu seçimler, bölgemizin geleceği için çok önemli bir seçim" dedi.

HERKESİ KUCAKLAMALIYIZ

Gül, AK Parti'nin kaderinin Türkiye'nin kaderiyle eş anlamlı olduğunu belirterek, "O yüzden AK Parti'nin asla ve asla rehavete düşme hakkı yok. Elbette ana muhalefetin durumu ortada ama bize düşen, kendimizle yarışarak daha iyi noktaya gelebilmek. Demokraside, ekonomide, üretimde, insan Partimiz, adı gibi aktır. Bizlerin de bu partiye, tabelaya leke getirmeden çalışması gerekiyor. Biz çok çalışarak, yeni insanları partimize katarak gönül gönüle Türkiye davamızı büyütmeye çalışacağız. Bu da boynumuzun borcu olmalıdır. Herkesi kucaklayarak, çalışmalarımızı yapmalıyız. Asla 'şu partiye oy verdi, onla işim olmaz' diye bir tavrımız olamaz. 80 milyon hepimiz kardeşiz, herkesi kucaklamak bizlerin görevidir."diye konuştu.

GAZİANTEP'İN TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAK

Bölgede yaşanan olaylardan en çok Türkiye'nin etkilendiğini, Gaziantep'in de coğrafi konumu itibariyle özellikle Suriye'deki gelişmelerden etkilenen bir kent olduğunu belirten Gül, Gaziantep'in gösterdiği ensar ruhunun tarihe altın harflerle yazıldığını kaydetti. Gül, yetimlerin başını okşadığı, mağdurlara kucak açıp ekmeğini paylaştığı için Gaziantep'in ve Türkiye'nin dünyaya insanlık dersi verdiğini belirtti.

ŞAHİN:16 ASIRLIK HİZMET

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin de AK Parti'nin iktidarda olduğu 16 yıla adeta 16 asırlık hizmetler sığdırıldığını dile getirdi. İktidara geldiklerinde ekonomik, siyasal, sağlık ve eğitim alanında dibe vurmuş bir ülkenin bulunduğunu aktaran Şahin, "Şu an Allah'a şükürler olsun ülkeyi en üst seviyeye getirdik. Daha iyilerini de yapmak istiyoruz. Şimdi yeni bir dönemin başındayız. Yeni bir medeniyet ve sosyal yapı inşa edeceğiz." dedi. Konuşmaların ardından kongre yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut ilçe başkanı Mehmet Fatih Uzunaslan yeniden başkan seçildi.

KOKTEYL BENZETMESİ

Gül, daha sonra partisinin Karkamış kongresine katıldı. Gül, kongrede yaptığı konuşmada, "Türkiye elbette DEAŞ, PKK, FETÖ gibi birçok terör örgütüyle mücadele etmektedir. Bu terör örgütlerinin aslında kokteyl bir terör örgütü olduğunu da hepimiz çok görüyoruz" dedi.

TÜRKİYE DİZ ÇÖKMEYECEK

Ülke sınırları içerisinde ve dışarısında başarılı bir şekilde terör operasyonlarının yürütüldüğünü hatırlatan Bakan Gül, "Fırat Kalkanı operasyonu olsun, Doğu ve Güneydoğu’daki terörle mücadele kararlılığı olsun, FETÖ ile ilgili hem idari hem güvenlik hem de yargısal mücadele ile devam ediyor. Türkiye hiçbir terör örgütüne diz çökmeyecektir, hiçbir terör örgütüne asla teslim olmayacaktır" dedi.

KARKAMIŞ ÇOK ETKİLENDİ

Türkiye'nin Suriye ile 911 kilometre sınırı olduğunu hatırlatan Gül, Suriye'de yaşanılanlardan en çok Türkiye'nin etkilendiğini belirtti. Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölgede yaşanan bir gelişmede en fazla etkilenen ülke Türkiye, en fazla etkilenen şehir Gaziantep, Gaziantep’te de en fazla etkilenen yer Karkamış diyebiliriz. İnşallah bu sorun ve sıkıntılar, ülkemizi ve vatandaşlarımızı sıkıntıya uğratmadan bertaraf edilecektir." dedi.

KONGRELER BİR FIRSATGül,

AK Parti’nin tüm teşkilatları ile 2019 seçimine hazır olduğunu belirterek, "Bu kongrelerde bizim için teşkilatlarımızın yenilenmesi, geniş bir yelpazede şehri kucaklayacak şekilde kadromuzu yenilemek, güçlendirmek ve enerjisini arttırmak için fırsattır. Karkamış’ta da böyle bir sonucu yaşayacağız” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ/DHA/İHA