“Plansız yapılaşma ile birlikte yoğun mülteci nüfusunu taşıyamayan kentimiz iflasın eşiğine geldi” diyen Yılmazkay, kent yöneticilerini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığını uyardı.

Yılmazkaya, Gaziantep deki madenlerle ve ocaklarla ilgili çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir kararı mı verildiğinin yoksa ÇED Gereklidir" kararı verildiğini öğrenmek için Çevre Bakanlığından bilgi istedi. Sof Dağı’ndaki maden ocaklarının yarattığı doğa tahribatının takipçisi olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, yaşanabilir Gaziantep için herkesin duyarlı olması gerektiğini, bu duyarlılığı ilk önce kentin yöneticilerinin göstermesi gerektiğini ifade etti.

CİDDİ SORUNLAR VAR

Yılmazkaya, Gaziantep’te yaşanan çarpık yapılaşma, çevre kirliliği ve doğa katliamı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gaziantep’le ilgili en başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Gaziantep Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın daha duyarlı adımlar atması, kenti yaşanabilir kılması, Gaziantep ve Gaziantepliler için hayati öneme sahiptir. Son yıllarda çok büyüyen Gaziantep, önümüzdeki dönemlerde büyümeye devam edecektir. Sağlıksız yapılaşma, yeşil alanların imara açılması, şehirleşmenin belli bir plana göre yapılmaması, rantı esas alan planlama ve şehir çevresindeki alanların rant amaçlı kullanılması ciddi sorunların başında gelmektedir."

TAHRİBAT ZARAR VERİR

Kentimizde ranta kurban edilen Sof Dağı birçok endemik bitkiye ev sahipliği yaptığı gibi bölgedeki önemli bitki alanlarından birisidir. Gaziantep il merkezine 32 km uzaklıkta, deniz seviyesinden yüksekliği 900 metreden başlayıp Büyük Sof tepesinde 1500 metreye kadar çıkmakta olan bu dağın Gaziantep'in iklimi üzerinde çok önemli etkiye sahip olduğu unutulmamalıdır. Burada yapılacak her türlü tahribat Gaziantep halkının sağlığına zarar verecektir. Yaşanabilir bir kent adına yapılacak tüm işlerin yanındayız ancak toplumun yararına olmayan, kentimize zarar veren, kişilerin inisiyatifine bırakılan ve rant kapısı oluşturan tüm işlerin de karşısındayız. Gaziantep’te yaşayan insanların sağlığı ve mutluluğunu düşünerek planlamalar yapmalısınız. Gaziantep için planlı alt yapı ve üst yapı hizmetleri düşünülürken; parkların, yeşil alanların, oyun bahçelerinin ve sağlıklı bir gençlik için olmazsa olmaz olan kültür-sanat merkezlerinin ve spor tesislerinin ranta kurban edilmediği, doğanın ve yeşilin korunduğu bir büyüme hedeflenmelidir.” HABER MERKEZİ