Bu sezon hem Avrupa şampiyonlar hem de erkekler süper liginde mücadele edecek olan kırmızı – siyahlı temsilcimiz, turnuvanın ikincisi oldu.

Final mücadelesinde Gaziantep Basketbol 19 üçlük bulurken, TOFAŞ üç sayı çizgisi gerisinden 11 basket kaydetti. Kırmızı – siyahlı temsilcimizde Jure Balazic ve Mark Lyons 21’er sayıyla karşılaşmanın en skorer isimleri oldu.

Jure Balazic’in üst üste kaydettiği üçlüklerle 5. dakikayı 12-17 geride geçen Bursa temsilcisi, Josh Owens, Raymar Morgan ve Kadji’yle sayılar bulsa da ilk çeyreği 21-28 geride kapattı.

İkinci periyotta da üç sayılık basketlerine devam eden Gaziantep’e dış atıştan cevap Yiğit Arslan’dan gelirken, Sammy Mejia’nın sayılarıyla skora denge getiren TOFAŞ, Owens’ın alley-oop’uyla ilk yarıyı 53-51 üstünlükle tamamladı.

Üçüncü çeyreğe de Yiğit Arslan’ın üçlüğüyle başlayan Bursa ekibi, Muhsin Yaşar, Raymar Morgan ve Kadji’nin skor verdiği periyodu 80-63 önde kapatıp, son çeyrekte de Josh Owens, Berkan Durmaz ve Mert Konuk ile sayılar bularak karşılaşmadan 100-86 galip ayrıldı.

MUHARREM TÜRKOĞLU