Basketball Champions League B Grubu mücadelesinde Gaziantep Basketbol, Ventspils’i ağırladı. Letonya temsilcisi maçı 3.çeyrekte kopardı ve 99-74 galip geldi. Gaziantep Basketbol bu sonuçla 5.maçında 3.mağlubiyetini, Ventspils ise 3.galibiyetini aldı.

Maç karşılıklı basketler ile başladı ve konuk ekip ilk 3 dakikayı 8-5 önde geçti. Ventspils savunmada temsilcimizi kötü tercihlere sürükleyip doğru hücum edince yayın gerisinden isabetler buldu ve skor 18-9 olunca Dedas çeyreğin bitimine 3.54 kala mola aldı. Moladan temsilcimiz Armand’ın üçlüğüyle döndü. Moladan sonra savunmada toparlanan Gaziantep Basketbol, farkı azaltmaya çalışsa da çeyreğin son bölümlerinde Ventspils kontrolü yeniden eline aldı ve ilk çeyrek 22-17 tamamlandı.

Konuk ekip ikinci çeyreğe iyi başladı ve serbest atışlarla skoru 26-17’ye getirdi. Bu andan sonra savunmalar konuştu ve 3 dakikada sadece temsilcimizin 3 sayısı gelince Ventspils devrenin bitimine 5.36 kala molaya başvurdu. Moladan iki taraf da sayılarla döndü ve skor 31-24’e gelmişken Zakis, White’a sportmenlik dışı faul yaptı. Ventspils hücumda üçlüklere devam etti Jakovics’in üçlüğüyle skor 36-27 oldu. Rudd’ın smacı sonrası skor 36-31’e gelince konuk ekip devrenin sonuna 1.42 kala mola aldı. Konuk ekip moladan basketle döndü ve sonrasında devrenin bitimine kadar sayı olmayınca devre 38-31 sona erdi.

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başladı ve konuk ekip 46-36’da ilk kez çift haneli farka ulaştı. Fark 16 sayıya kadar çıktı, çeyreğin bitimine 3.09 kala skor 58-40 iken Dedas molasını kullandı. Moladan da temsilcimiz kötü döndü ve Skele’nin üçlüğüyle fark ilk kez 20 sayının üstüne çıktı. Fazla şans bulamayan oyuncuları sahaya süren temsilcimiz, farkın daha da açılmasına engel olamadı ve son çeyreğe Letonya temsilcisi 71-41 önde girdi.

Temsilcimiz Türk oyuncuların son çeyreğe üçlüklerle girmesiyle birlikte 14-1’lik bir seri yakaladı ve konuk ekip bitime 6.58 kala mola aldı. Gaziantep moladan da Can Uğur Öğüt’ün iki üçlüğüyle döndü ve fark 12’ye düştü. Ancak bu dakikadan sonra Hamilton’ın skorer oyunuyla farkı yeniden açan Letonya ekibi, maçı 99-74 kazandı.

Ventspils’te Blake Hamilton 26 sayı Aigars Skele 18 sayı 6 ribaunt Emmanuel Ubilla 14 sayı 7 asistle galibiyeti getiren isimler oldular.

Gaziantep Basketbol’da Victor Rudd 16 sayı 12 ribaunt ve Can Uğur Öğüt 16 sayıyla oynasalar da mağlubiyeti engelleyemediler.