Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sevik, partisinin Gaziantep’teki aday tanıtım toplantısına katıldı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Sevik, DSP Gaziantep İl Başkanı Ercan Şahan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıkları adaylarını tanıtarak destek istedi. DSP Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Hasan Kahraman, Şahinbey'e Mustafa İncearık, Şehitkamil'e Hacı Şenoğlu, Oğuzeli'ne İbrahim Aslan, Nizip'i Ali Tezosanır, Nurdağı'na Bestami Cevher, Yavuzeli'ne Ahmet Çakmak ve Araban'a Abdullah Karacan'ı aday gösterdi.

GAZİANTEP AŞIĞI ADAYLAR

Aday tanıtımı öncesi söz alan DSP Gaziantep İl Başkanı Şahan, “30 Mart 2014 yerel seçimlerine 1 ay gibi bir süre kala belediye başkan adaylarımızı sizlere tanıtmak ve DSP olarak Gaziantep’imizi en güzel şekilde yönetmek için Gaziantep aşığı belediye başkanlığı adaylarımızı sizlere tanıtmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Halkımızın içinden gelen, halktan biri olan belediye başkanlığı adaylarımız; seviyeli, ilkeli, hoşgörülü siyaset anlayışı ile Antep’imizin sorunlarını halletmek için ellerini taşın altına koymuşlardır” dedi.

EN BÜYÜK OLGU ÖZGÜRLÜKTÜR

Konuşmasında özgürlüğün ve demokrasinin önemine değinen DSP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sevik, “İnsanoğlunun ihtiyaç duyduğu en önemli olgu özgürlüktür. Özgür olmayan insanın kendi yaşantısını yönlendirebilmesi, duygularını, düşüncelerini ifade edebilmesi, umutlarını gerçekleştirmek için harekete geçebilmesi özgürlüğün olmadığı bir yerde mümkün değildir. Eğer bir ülkede özgürlük varsa insanlar düşüncelerini rahatlıkla sözlü ve yazılı şekilde dile getirebilirler. Demokrasilerde, bizim de özümsediğimiz şey; ülkeyi idare edecek insanların oy ile iş başına gelip oy ile işbaşından uzaklaşmalarıdır. Oy gücümüzü şikayetçi olan insanlar olarak iyi değerlendirmek zorundayız. Çünkü ülkeden demokrasi ortadan kalktığı zaman elinizdeki oy hiçbir şey ifade etmez. Çünkü geçmişte olduğu gibi babadan oğla geçen padişahlıklar gibi diktatörlüklerde de halkın sesi kısılır, halkın ne düşündüğüne itibar edilmez ve korkutarak, ürküterek, baskı altına alınarak insanlar sindirilir ve bir diktatörlük yaşamı topluma egemen olur. Böylesi bir durumda özgürlüğü ve demokrasiyi savunmak bizlerin en önde gelen görevleri olmalıdır" diye düşünüyorum.”

İHA - HABER MERKEZİ